NAJNOVEJŠA ŠTUDIJA RAZKRIVA: Ženske najbolj privlačijo moški s psihopatskimi lastnostmi

Trendi

Moški s psihopatskimi lastnostmi ponavadi pri ženskah naredijo boljši vtis, je pokazala nova raziskava, objavljena v znanstveni reviji Evolutionary Psychological Science, poroča index.hr.


"Na primer, kliniki in psihologi, ki delajo v zaporu, se že dolgo zavedajo, da se zaporniki z več psihopatskimi lastnostmi vztrajno trudijo in pogosto uspejo zavajati zaporniško osebje, vključno s kliničnim osebjem, ki bi moralo biti usposobljeno, da ne podleže manipulaciji in šarmu psihopatskih moških. Očitno je, da imajo nekatere privlačne lastnosti, čeprav so hinavske," je za PsyPost povedal avtor študije Kristopher Brazil.

V študiji je sodelovalo 46 moških s kanadske univerze, ki so jih usmerili v dvominutni scenarij druženja z ženskami v raziskovalni skupini. Vse skupaj so posneli z video kamero. Ženske so začele pogovor z vprašanjem, kaj radi počnejo na prvem zmenku, ali kaj menijo, da je pomembno v zvezi.

Zatem so raziskovalci pregledali oceno psihopatije, socialne inteligence in socioseksualnosti. Posnetke intervjuja so nato pokazali 109 mladim ženskam in jih prosili, naj vsakega moškega ocenijo glede na splošno privlačnost, seksapil in drznost. Druga skupina 11 žensk pa je ocenila telesno privlačnost moških.

Brazil in njegovi sodelavci so ugotovili, da je psihopatija pozitivno povezana z moško socialno inteligenco in ugodnim odnosom do priložnostnega seksa. Prav tako so spoznali, da ženske pri ocenjevanju moških dajejo prednost tistim z več psihopatskimi lastnosti, tudi po pregledu ocen telesne privlačnosti.

"Psihopatski moški imajo osebnost, zaradi katere se ženske počutijo privlačne med izhodi in druženjem. Razlog je lahko v tem, da se počutijo zelo samozavestno ali sproščeno ali natančno vedo, kaj morajo povedati, da dobijo žensko pozornost," je Brazil še pojasnil za PsyPost, piše index.hr.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  27 .10. 2019 ob  13: 23
Psihopat ne custvuje ali socustvuje,zato je vztrajen in sarmanten kljub temu da mu zenska veckrat da vedet kolko je ura,naprimer paznica v zaporu.
Potem pa preberes kako si je lepotica odrezala roko zaradi lepe vsote denarja