NAJNOVEJŠA NAPOVED IJS: Opozorilo, kdaj bomo presegli maksimalne kapacitete intenzivnih enot

Slovenija

Institut Jožef Stefan (IJS) v svoji napovedi razvoja epidemije napoveduje, da bomo v Sloveniji maksimalne kapacitete enot intenzivne terapije za covidne bolnike presegli predvidoma prihodnji teden. Ob tem pozivajo k izvajanju pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) in k cepljenju.

Koordinator za covidne bolniške postelje pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta je v torek sicer pojasnil, da maksimalna kapaciteta covidnih intenzivnih postelj v tokratnem valu epidemije znaša 191. To je nekoliko manj kot v prejšnjih valovih, razlogi pa so v pomanjkanju negovalnega kadra v bolnišnicah, je pojasnil.

V bolnišnicah po podatkih vlade danes zdravijo 670 covidnih bolnikov, od tega 159 na intenzivni negi.

Ocenjeno reprodukcijsko število je približno 1,2.

Cepljenje pomembno zmanjša verjetnost za okužbo in težji potek bolezni, opominjajo na IJS. "S cepljenjem rizične populacije se pomembno zmanjša kumulativno število covidnih bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo. Posledično je manj ovirano izvajanje elektivnih programov, zdravstvo pa postane bolj dostopno," poudarjajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  03 .11. 2021 ob  18: 39
PORAZNO VELIKO OKUŽB PRI SOSEDIH .... pravijo mediji
V butalovini Slovenskih butastih butalcev raje kažemo s prstom na druge, namesto, da bi sami sebe pogledali!
Realni podatki glede 14 dnevne pojavnosti okužb na 100.000 prebivalcev namreč kažejo tako:
- Slovenija 1.350 okužb
- Hrvaška 1.035 okužb
- Avstrija 670 okužb
- Madžarska 407 okužb
- Nemčija 284 okužb
- Italija 91 okužb
magik |  03 .11. 2021 ob  17: 23
Kaj se res nihče ne vpraša zakaj kar 72,5% hospitaliziranih umre na akutnem oddelku in ne pride pravočasno v intenzivno enoto!
V sedmih dneh je v SLO bolnišnicah zaradi covida umrlo 69 oseb, od tega jih je 50 (72,5%) umrlo na akutnem oddelku, 19 (27,5%) v intenzivni enoti!

Regional Obala - še vedno nam niste postregli s podatkom s katerim cepivom (specifikacija po vrsti cepiva v %) so bili cepljeni tisti, ki so bili hospitalizirani zaradi zapletov po okužbi s covidom!