NAJDRAŽJI ČEVLJI NA SVETU: Dobite jih za 17 milijonov dolarjev

Svet

V Dubaju so predstavili najdražji par čevljev na svetu. Za salonarje s tanko visoko peto iz usnja, svile, zlata in diamantov, ki ga je izdelala dubajska modna hiša Jada Dubai, bo treba odšteti rekordnih 17 milijonov dolarjev (14,5 milijona evrov), poročajo tuje tiskovne agencije.

Čevlje so oblikovali in izdelali v Italiji. Vsak salonar krasi niz 118 diamantov, ob konici pa se bohoti 15-karatni popolnoma brezbarven diamant.

Prototip čevljev Passion Diamond Shoes, ki je od včeraj na ogled v luksuznem dubajskem hotelu Burj al Arab, so izdelali v številki 36, a zagotavljajo, da ga bodo izdelali po meri bodoče lastnice. Proizvajalci zagotavljajo, da bo na svetu le en par takih salonarjev.

"Dubaj je mesto milijonarjev in milijarderjev. Vidimo ga kot potencialno tržišče za tovrstno obutev, tako kot tudi celotno območje zalivskih držav," je dejal Hemant Karamchandani, direktor draguljarske družbe Passion Jewellers, ki je priskrbela diamante za dragoceni par čevljev.

Doslej so za najdražje veljali salonarji britanske oblikovalke Debbie Wingham, za katere je bilo treba odšteti 15,1 milijona dolarjev (13,9 milijona evrov). Kupila naj bi jih neimenovana družina v Dubaju.

Deli novico:

ma daj |  27 .09. 2018 ob  21: 47
spet še en dokaz o neumnem svetu
res |  27 .09. 2018 ob  15: 18
novica za naslovnico, admin ne briši mi komentarjev
bizgec |  27 .09. 2018 ob  14: 49
Čevlji so lepi. Mogoče bi kakšna ženska pokomentirala,kako se v njih hodi, no, v podobnih. :)