NAJBOLJ BIZARNI SEKS NASVETI IZ VIKTORIJANSKE DOBE: Šikaniranje eno uro pred spanjem, seks v temi ob grdi ženi in brez seksa na stopnicah

Trendi

Nasveti glede spolnega življenja so zmeraj aktualni in nekateri so, če priznamo ali ne, zares grozni. Leta 2012 je ameriški kandidat za senatorja Todd Akin v televizijski oddaji izjavil, da ženske ne morejo zanositi pri posilstvu, ker "ima žensko telo vse načine, da bi vse to zaprlo" oziroma preprečilo. Izsesavanje maternice naj bi preprečevalo posilstvo. Svet se še danes sprašuje, ali je Akin dobil to nesmiselno idejo v viktorijanski dobi, ki je postregla z marsikaterim 'nasvetom', ob katerem v današnjih časih samo debelo gledamo. Podrobno so opisani v knjigi francoskega fiziologa Eugena Becklarda iz 19. stoletja, ki je bil prepričan, da naj bi bili ti nasveti zelo pomembni za človeški rod.

Drugi izmed nesmiselnih nasvetov, opisanih v knjigi iz viktorijanske dobe, je bil v zvezi s preprečevanjem neželene nosečnosti. Becklard je svetoval, da moramo, v kolikor je prišlo do spolnega odnosa, a ne želimo zanositi, plesati po sobi.

V viktorijanski dobi je veljalo, da bo samozadovoljevanje ustavilo rast in povzročilo norost pri človeku. Da bi moškega odvrnili od masturbacije, so mu svetovali uživanje pasirane hrane, treba pa se je bilo izogibati gorčici, popru, pivu, vinu, tobaku in jabolčniku.

Da bi od masturbacije odvrnili otroke, so staršem svetovali, naj jim omogočijo, da se cel dan igrajo v divjini, da bodo potem preveč utrujeni, da bi se samozadovoljevali. Za ženske ni bilo težave, saj so verjeli, da so preveč zaskrbljene in imajo zelo majhno spolno slo, ki skoraj ne obstaja. Zato niso bile nevarne, da bi se samozadovoljevale. Edina pravica, ki so jo imele viktorijanske ženske, je bila, da so lahko zavrnile seks, če moški ni mogel doseči 'medsebojne prilagoditve', to je orgazma istočasno kot ženska.

Ženskam so sicer svetovali čim manj spolnih odnosov s soprogom, da ne bi prišlo do velike želje po spolnosti med zakoncema, ki bi pomenila 'orgije'. Svetovali so jim, da se v izogib seksu sklicujejo na zaspanost, glavobol ali hudo bolezen. Če to ne bi delovalo, so jim priporočali šikaniranje partnerja in prepire eno uro pred spanjem.

Naslednji nasvet je bil seks v temi, da moškim ne bi bilo treba gledati svojih grdih žena.

Ženskam so svetovali, naj se izognejo poljubom. Če je moški žensko poljubil na roko, so ji položili na srce, naj stisne dlan v pest. Če ji je dvignil krilo in jo poljubil kam drugam, pa naj bi se izgovorila, da mora na stranišče. Svetovali so jim celo, kako naj se izognejo seksu s soprogom do konca življenja.

Med drugim so ženske spodbujali, naj moške odvrnejo od seksa tako, da jim za naslednji dan naložijo čim več nalog. Ker moškemu naraste spolna sla, ko zaključi določeno delo, je morala žena poskrbeti, da je bil stalno zaposlen.

Če je dama hotela zanositi, pa so ji svetovali, naj po spolnem aktu ne kiha, govori ali kašlja, ker to ovira spočetje. Poleg tega se ni smelo seksati na stopnicah, saj bi otrok lahko imel zvito hrbtenico.

Pa še nasvet, če boste otroka spočeli, ko piha severni veter: ta otrok bo močnejši od tistega, ki je bil spočet, ko je pihal vzhodni veter. Tako se je vsaj glasila še ena v vrsti seksualnih zapovedi in nasvetov viktorijanske dobe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija