NAJ PROSTOVOLJCI ZA LETO 2022 V KOPRU: Gasilka, učitelj prve pomoči in voditeljica skupin za samopomoč (FOTO)

Koper

Včeraj so v Kopru, v dvorani sv. Frančiška Asiškega, podelili naziv Naj prostovoljec Mestne občine Koper 2022. Skupaj z Združenjem za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija se je koprska občina zahvalila vsem prostovoljcem za njihovo delo in tistim, ki so na področju prostovoljstva v tekočem letu naredili še korak dlje in podelila posebna priznanja.

Na natečaj je letos prispelo devet prijav. Naziv naj prostovoljec in naj prostovoljka so podelili v dveh starostnih kategorijah ter priznanje za posebne dosežke.

Naj prostovoljka v starosti med 30 in 65 let je postala gasilka Marija Colja, ki je bila letos še posebej veliko na terenu. Med drugim je pomagala gasiti največji požar v Sloveniji na Krasu. Pri PGD Pobegi-Čežarji je tajnica, članica upravnega odbora in mentorica mladim prostovoljcem, med katere vključuje tudi otroke z omejitvami v gibanju. V zadnjih treh letih je opravila več kot 900 prostovoljskih ur.

Naj prostovoljec v kategoriji do 65 let je na predlog Območnega združenja Rdečega križa Koper postal Drago Verlič. Zadnja leta je vodil prikaze temeljnih postopkov oživljanja in osnov prve pomoči, prostovoljno delo pa je opravljal tudi na vhodu v izolsko urgenco, na cepilnih mestih ZD Koper in v zbirnem centru pomoči za begunce iz Ukrajine. Verlič sodeluje z OŠ Elvire Vatovec Prade pri usposabljanju učencev v znanju prve pomoči. V zadnjih treh letih je opravil več kot 460 prostovoljskih ur.

Posebno priznanje je prejela Ana Krečar na predlog Zveze društev upokojencev Mestne občine (MO) Koper in Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane MO Koper. Krečarjeva v različnih organizacijah vodi skupine za samopomoč in pogovorne skupine, ko pa se kdo znajde v stiski, mu pomaga tudi na individualni ravni. V zadnjih treh letih je opravila več kot 421 prostovoljskih ur.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija