NAJ GLAMPING IN NAJ TURISTIČNI KRAJ IMAMO NA PRIMORSKEM: Dobro znana Izola in malo manj znano Vrhpolje (FOTO)

Slovenija

Turistična zveza Slovenije (TZS) je na Dnevih slovenskega turizma podelila letošnja priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna, tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti krajev, ki je letos potekalo pod sloganom Na izlet s TZS. Med velikimi mesti je prvo mesto pripadlo Celju, med srednjimi pa Slovenj Gradcu.

Kot so danes sporočili iz TZS, je priznanje za najlepše in najbolj gostoljubno manjše mesto dobilo Mozirje, med mestnimi jedri Slovenj Gradec, med trškimi jedri Mozirje, med vaškimi jedri pa Remšnik.

Za najbolj gostoljuben zdraviliški kraj je bil znova razglašen Podčetrtek, med turističnimi kraji Izola, med izletniškimi kraji Črna na Koroškem, med izletniškimi točkami pa Grad Rajhenburg. Najboljši kamp po izboru strokovne komisije je tudi letos postal Avtokamp Šobec, najboljši glamping pa Gozdna vasica Theodosius iz Vrhpolja.

Nagrado za prijazna mladinska prenočišča je prejel Youth Hostel Ars Viva, nagrado za tematsko pot pa Risova pot na Kočevskem. Najboljši Petrolov bencinski servis je v Ivančni Gorici.

Gozdna vasica Theodosius 

Komisija je letos kljub vremenskim ujmam pregledala 28 mest, 19 mestnih, vaških in trških jeder, 35 izletniških točk, 21 izletniških krajev, 10 mladinskih prenočišč, 18 kampov in glampingov ter 25 tematskih poti.

Letos je zveza promovirala brezplačno digitalno aplikacijo Moj izlet, ki so jo razvili tudi s ciljem razpršitve slovenskih turističnih tokov in promocije manj znanih slovenskih turističnih destinacij.

"Popotniki našega časa želijo destinacijo doživeti, jo občutiti, srečati domačine, pojesti domačo hrano, spoznati tradicionalen način življenja," je ocenil predsednik TZS Dominik S. Černjak. Dodal je, da bo srečati domačina postala velika dodana vrednost, to vlogo po njegovem lahko prevzamejo turistična društva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija