NAGRAJENA DOKUMENTARCA TUDI NA YOUTUBU: Spoznajte slovenske govore Tromeje

Koper

Nagrajena dialektološka dokumentarna filma z naslovoma Rateče, nekoč in danes ter Log pod Mangartom, nekoč in danes, ki sta nastala v sklopu projekta, katerega nosilka je bila sodelavka z Inštituta za jezikoslovne študije ZRS Koper prof. dr. Rada Cossutta, si je zdaj možno ogledati na kanalu Youtube.

Omenjena dokumentarna filma sta rezultat prilagojenega projekta ERC ARRS z nazivom Tromeja skozi čas. Bila sta nagrajena v sklopu projekta Odlični v znanosti 2019. Dosežek z uvajanjem avdiovizualnih tehnologij odpira nov vpogled v strukturo slovenskih govorov Tromeje. Dokumentarca, namenjena tudi širši publiki, sta bila predstavljena kot humanistični zgodbi o uspehu na Raziskovalnem dnevu ITALIJA-SLOVENIJA 2018 in 2019.

Rateški dokumentarec je bil nagrajen na razpisu Nove ideje za Novo univerzo (Ljubljana, 2018), angleška različica filma pa na SGEM Vienna 2018.

Vabljeni, da si dokumentarna filma v slovenskem, italijanskem ali angleškem jeziku ogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/channel/UC_TnJou0iNPR5Q3lPtChsRQ.