NADZOR NA MEJI ČEZ VIKEND ŠE OSTREJŠI: Policistom se pridružujejo kriminalisti

Trst

Tržaškim policistom, ki nadzorujejo ceste v bližini slovensko-italijanske meje, so se danes pridružili kriminalisti iz Padove. Močno poostren nadzor se bo nadaljeval cel konec tedna in ves prihodnji teden, nato se bodo na kvesturi odločili, ali ga bodo podaljšali. Tržačani želijo na ta način zagotoviti učinkovit nadzor pretoka migrantov po tako imenovani Balkanski poti, ki je poletnih mesecih in ob ugodnih vremenskih razmerah še okrepljen, poroča Primorski dnevnik.

Deli novico:

CARINIK |  26 .08. 2018 ob  08: 39
To bi morali narediti že prej. Mi pa se hvalimo , kako smo nepropustni. Nepropustni za turiste , ker tako nagajamo zaradi arbitraže Hrvaški . Sami smo zajebali stvar , tako kot ostalo. V EU nas nihče ne jemlje več resno. Mi pa kot neki petelinčki .
Na meji smo postavili ograjo . Kakšno ograjo , saj ta ne zadrži niti ovce kaj šele migrante. Pokažite mi begunca ali pa pomislite sami , če bi prečkali mejo ob mejnem prehodu , tako na skrivaj. To ima v glavi erjavec in še kakšna ministrica za obrambo , saj bi ona tekla čez mejo v visokih petah. Potem pa na nekem vidnem delu postavijo 500 metrov ograje , nasproti vinotoča , glih da ljudje vidijo. Ma jaz vam grem prostovoljno demonstrirat , da me ne dobijo niti enkrat. Sploh pa vam povem , da bi najel tedensko jadrnico in vsak dan odjadral v Italijo in jih tam spuščal na prostost na obali.
Vlada naj si zapomni , da migranti so in vedno bodo , mi pa na njih nismo pripravljeni . Izjava Cerarja , da na migrante smo pripravljeni , ker ne ve kaj pomeni val migrantov . On je videl migrante tako kot so opisani v knjigicah o partizanih ali pa je gledal , kako primejo grupo Romunov ali Bangladežancev. TO NI TO , zato pa imamo mejo sedaj lepo ograjeno z vseh strani.
Kalamar |  25 .08. 2018 ob  18: 12
Kolesarska in gozdne potke so prav tako vse pod nadzorom. Vse je pod termo kamerami.
lajnaa |  25 .08. 2018 ob  18: 08
-3
No pa so nas zašili v žep. Italija, Avstrija, Madžarska, vsi so nas odrezali in zastražili svoje meje. Hrvati čakajo še nekaj dni do konca sezone in pošljejo prvih 500-1000 naprej. Danes sem govoril s karabinjerjema, vsi gozdovi na slovenski strani od Trsta do Gorice so polni migrantov, čakajo, da gredo italijanske patrole proč :) ampak te ostajajo. Izgleda bo "Haj ho, haj ho, na Debeli rtič mi gremo". Levičarke so presrečne, levičarji še bolj.
Naša |  25 .08. 2018 ob  16: 04
oblast je pokvarjena do obisti in dokler bo kdo od njih vohal kakšen evrček od EU za ilegalce,bo tako.
Inja |  25 .08. 2018 ob  09: 29
Izpod Rakitovca.... Čestitam za komentar... Občutek varnosti, ki smo ga imeli nam počasi polzi iz rok... strah me k e za naše otroke....
Izpod Rakitovca |  24 .08. 2018 ob  16: 04
15
Dragi moji, v naši vasi gre vsako noč kakšen migrant mimo. Vzamejo kakšno sušečo se brisačo, čez dan te pozdravijo in vprašajo za vodo itd, vdrejo v kako staro hišo ali vikend in si postrežejo našo hrano....Včasih je tudi intervencija policije in vojske.... o podobnem poročajo tudi iz drugih okoliških vasi. In kaj se je zgodilo? Smo poostrili kakšen nadzor na južni meji Nope... ker moramo lizat riti hrvatom in še bolj EU. Levi vrh naše države se je pač odločil, da jim bo pustil prosto pot. Za nas domačine, za naše otroke jim je malo mar. Smo postranska škoda. Baje nimamo dovolj policijskih in vojaških kapacitet. Pa očitno jajc in znanja tudi ne, da bi te kapacitete povečali in izboljšali. Vsi pametni se ognejo politiki( levi in desni), ker kateri normalen pa bo šel v to politično rajo??? Vas prosim lepo.... ostanimo realni! No, ampak levi novinarčki bodo kontenti, da jim damo za pit in da se lahko ogrnejo v naše stvari. Saj ko smo spali, so nas lepo vprašali, če smejo. Samo mi jih nismo slišali... Smo pa grdi, ker jim ne skuhamo eko kosila, kot jim ga bodo na eni TOP turističnih lokacij na Debelem rtiču. Pravljični oddih ob morju! Wellness za dušo in telo naše vlade! Za bruhat!
jurij |  24 .08. 2018 ob  15: 12
če bodo oni kontrolirali kdo vstopa v Italijo, moramo mi še bolj pregledati vsakega ki vstopa v Slovenijo.
Spet |  24 .08. 2018 ob  14: 54
meje gor in ciao amore!
MI |  24 .08. 2018 ob  14: 46
JIM PA POMAHAMO V POZDRAV...
No |  24 .08. 2018 ob  14: 23
13
Ste videli. Desna vlada v ITA, takoj se drugače streže zadevam. Mi pa...... škoda besed