NADALJUJE SE ŠOLANJE NA DALJAVO: Od danes prepovedano varstvo otrok na domu

Slovenija

V skladu z vladnim odlokom se danes začenja že drugi teden po jesenskih počitnicah, ko bo pouk v osnovnih in srednjih šolah v celoti potekal na daljavo. Vrtci bodo zagotavljali le najnujnejše varstvo, varuhi predšolskih otrok pa od danes začasno ne bodo mogli opravljati varstva otrok na domu.

Na podlagi vladnega odloka, namenjenega zajezitvi širjenja koronavirusa, vzgojno-izobraževalni zavodi tako ostajajo še naprej zaprti. Dijaki in osnovnošolci od vključno 6. razreda so imeli pouk na daljavo že pred počitnicami, medtem ko so najmlajši šolarji s tem začeli po dvotedenskih krompirjevih počitnicah. Izobraževalni proces poteka na daljavo tudi na fakultetah.

Prve dni šolanja na daljavo je sicer zaznamovalo nekaj težav z upočasnjenim delovanjem Arnesovih spletnih učilnic, ki pa so jih kmalu odpravili.

Tudi vrtci v tem tednu še izvajajo programe v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Po odloku, sprejetem v četrtek, pa varuhi predšolskih otrok od danes začasno ne bodo mogli opravljati varstva otrok na domu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija