NADALJUJE SE SOJENJE ZARADI UGRABITVE V ANKARANU: Čikojević naj bi bil poškodovan in oropan

Kronika

V današnjem nadaljevanju sojenja trojici zaradi ugrabitve pokojnega Danijela Božića je danes pričal kriminalist Goran Marijan. Ta je med drugim povedal, kako je več oseb v podjetju, v katerem je bil zaposlen obtoženi Dragan Čikojević, izjavilo, da je bil ta poškodovan in da naj bi sodelavcem povedal, da so ga oropali.

Marijan je sodeloval v razgovorih v podjetju, kjer je bil zaposlen Čikojević. Čeprav se natančne vsebine pogovorov izpred več kot dveh let ni spomnil, pa je več oseb v podjetju videlo, kako je bil Čikojević poškodovan po obrazu. Iz razgovorov je bilo razbrati, da naj bi bil Čikojević žrtev ropa in da naj bi iz njegove hiše odvzeli predmet velike vrednosti.

Prav tako je ena od zaslišanih oseb v podjetju omenila, da bi moral Čikojević po lastnih navedbah odpotovati v Beograd na poligrafski test.

Čikojevićevi sodelavci presenečeni

Že med zaslišanjem v fazi preiskave je kriminalist Marijan izpostavil okoliščino, da so bili zaposleni v omenjeni družbi presenečeni nad napadom, žrtev katerega je bil Čikojević, in nad dejstvom, da dejanja ni želel prijaviti policiji.

Policija je sicer še pred tem prejela anonimno pismo, po katerem naj bi na domačem naslovu Čikojević izvajal kriminalna dejanja, vključno s prodajo prepovedanih drog. Ker so bili očitki presplošni in niso bili podani znaki storitve kaznivega dejanja, pa policija zadev tedaj ni dodatno preverjala, je Marijan povedal med preiskavo.

Danes tudi o hišni preiskavi pri Čikojeviću

Med drugim so danes brali tudi nekatere listinske dokaze, vključno z uradnim zaznamkom o hišni preiskavi pri Čikojeviću, v kateri so mu zasegli polavtomatsko pištolo in več nabojev.

Prav napad na Čikojevića na njegovem domu, v katerem naj bi napadalci odnesli zelo vreden predmet, naj bi bil povezan z ugrabitvijo Danijela Božića nekaj tednov kasneje.

Pokojni Danijel Božić

Obtožnica Klemnu Kadivcu, črnogorskemu državljanu Bojanu Stanojeviću in Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, ter izsilili informacijo o tem, kje je ukradeno blago oz. denar.

35-letnega Božića so decembra 2019 po tistem, ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, našli mrtvega v okolici Kranja, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja. Policija je ob njegovem izginotju na območju Ankarana obravnavala kaznivi dejanji nasilništva ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Istega dne je policija tudi prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne gore, za oba je preiskovalni sodnik tedaj odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija