NADALJUJE SE SOJENJE V ZADEVI ODREZANA ROKA: Kaj sta povedala starša obtožene Julije Adlešič?

Kronika

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevala glavna obravnava v t. i. zadevi odrezana roka. Največ pozornosti je pritegnilo pričanje staršev obtožene Julije Adlešič. Njena mama Monika Adlešič je poudarila, da je bila Julija povsem podrejena svojemu partnerju Sebastienu Abramovu in je storila vse, kar je od nje zahteval.

Sebastien Abramov

Obtožnica Abramovu, njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, ter Juliji Adlešič očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov in Adlešičeva sta zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani v priporu.

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca Sedina Kičina to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Monika Adlešič je pojasnila, da je za hčerkino nesrečo izvedela iz medijev in pogovora s kriminalisti, saj takrat Julija ni več živela doma in z njo tudi ni imela stikov. Dejala je, da se je Julija v partnerstvu z Abramovim povsem spremenila, začela je tudi zanemarjati šolo. Kritična je bila tudi do Huskićeve, češ da jo je zanimalo zgolj njihovo premoženje.

Glede Abramova je tudi dejala, da se jim je ob prvem srečanju predstavil "kot kriminalist, ter da zelo dobro služi, to je 6000 evrov". Po njenih besedah so jo pred Abramovim posvarili tudi njegovi prijatelji. Tudi Julijin oče Boštjan Adlešič je bil kritičen do Abramova. Dejal je, da se je z njim družil zgolj zato, da bi obdržal stik s hčerko.

Julija Adlešič

Tako Abramov in Huskićeva kot tudi Julija so Adlešičevima očitala laganje. Huskićeva je dejala, da je nikoli ni zanimalo premoženje Julijinih staršev, saj je itak vedela, da so "sirotke". Julija pa je poudarila, da je imela kot otrok večkrat napade panike, ki so bili posledica neurejenih družinskih razmer, v katerih je odraščala. Dodala je, da je zato tudi odšla od doma.

Obtoženi Colarič se zaradi bolezni ni udeležil današnje obravnave. Poleg Monike in Boštjana Adlešič so danes pričali tudi zdravstveni delavci, ki so sodelovali pri nujni pomoči in zdravljenju poškodovane Julije. Slednja je za svoja starša tudi dejala, da sta "gospa Monika in gospod Boštjan" irelevantni priči, saj ničesar ne vesta o zadevi, ki zanima sodišče.

Obtožnico zoper četverico je sicer tožilstvo vložilo konec julija lani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Danjel |  08 .05. 2020 ob  21: 54
roka ni vredna 1.200.000€ , ne bi dal roke za nobeden denar, tudi v največji stiski. Težko razumet kaj jim dela v glavi tem vpletenim