NADALJUJE SE SOJENJE CETINSKEMU: Zaslišali so priče, nihče nesreče ni videl

Kronika

Na občinskem sodišču v Pazinu se je nadaljevalo sojenje hrvaškemu pevcu Toniju Cetinskemu zaradi prometne nesreče novembra 2017 v Rovinju, v kateri je umrl 62-letni Ibrahim Kevljanin, ki je opit ležal na cesti za ovinkom. Po poročanju časnika Glas Istre so na sodišču pričali gostinci in obrtniki, ki poslujejo v ulici, v kateri se je zgodila nesreča. Nihče nesreče ni videl, so pa povedali, da je pokojnik vsakodnevno zahajal v tamkajšnje lokale in jih zapuščal v vidno alkoholiziranem stanju.

Poleg tega so priče potrdile, da gre za ozko in zelo nepregledno ulico, v kateri so znak za omejitev hitrosti na 20 kilometrov na uro postavili šele zdaj, v času nesreče pa ga tam ni bilo. 

Kot še dodaja časnik, je Toni Cetinski ob prihodu iz sodne dvorane dejal, da glede tega primera nima več kaj dodati. Je pa maja letos, ko se je začelo sojenje, povedal, da se kljub globokemu sočustvovanju z družino ne počuti krivega. Žal mu je, da je sodeloval v nesreči, kateri se ni mogel izigniti oziroma take situacije ni mogel predvideti.

Naslednja razprava na sodišču je razpisana 26. in 27. avgusta, ko bodo zaslišali strokovnjake.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija