NADALJEVANJE AKCIJE BREZPLAČNE ODDAJE ZELENEGA REZA: Marjetica Koper zabojnike postavila v Vanganel, Ankaran, Šmarje in Hrvatine

Koper

Marjetica Koper nadaljuje z akcijo brezplačnega prevzema in odvoza zelenega reza. Med 8. in 14. oktobrom vas bodo zabojniki pričakali na različnih lokacijah v Občini Ankaran ter v Krajevnih skupnostih Šmarje, Hrvatini in Vanganel. Jesen je pravi čas za vrtna opravila, zato prosijo, da odpadke, ki pri tem nastanejo, ustrezno oddate. Obrezano vejevje, grmičevje, pokošena trava, živa meja, odpadno listje, rože in zemlja so odpadki, ki sodijo med zeleni rez.

Z ustreznim odlaganjem zelenega reza lahko, kot pri biološko razgradljivih odpadkih, pridobimo dragoceno surovino za nadaljnje kompostiranje. Na ta način 'odpadek' predelamo in spremenimo v izdelek, ki se na različne načine vrne v naravni krog. Zeleni rez lahko v manjših količinah odložite tudi v rjave zabojnike za biološke odpadke.

Marjetica Koper vsem uporabnikom še sporoča, da se bliža konec leta, ki na njihove ekrane in plakate privabi precej oglaševalcev. Obvešča, da si pravočasno zagotovite svoj prostor in jih kontaktirate prek elektronskega naslova oglasevanje@marjeticakoper.si ali prek telefonske številke 051 397 567. Meseca november in december ponujata odlično priložnost, da poskrbite za ustrezno prepoznavnost ter uspešen zaključek starega in začetek novega poslovnega leta.