NAD SLOVENIJO SO SE RAZBESNELA NEURJA: Ponekod padala tudi kot jajce velika toča (VIDEO)

Kronika

Predvsem jugovzhodni in severni del države so v torek okoli 18. ure ponovno zajela neurja z močnim vetrom in dežjem, ponekod je padala tudi toča. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so neurja največ težav povzročila na območju občin Črnomelj, Metlika, Novo mesto, Semič, Straža, nekaj manj pa še v občinah Dravograd in Slovenj Gradec.

Po doslej zbranih podatkih je bilo zabeleženih 42 dogodkov. Aktiviranih je bilo 22 gasilskih enot, od tega ena poklicna. Na terenu so bili tudi delavci cestnih in komunalnih služb ter vzdrževalci električnega in telefonskega omrežja.

V večini primerov je šlo za močan veter, ki je podrl večje število dreves in odkril nekaj ostrešij objektov. V naselju Podzemelj v občini Metlika je drevo padlo na streho gostilne, veter pa poškodoval ostrešje župnišča.

Meteorna voda je zalila nekaj kleti stanovanjskih objektov in garaž. V Semiču je voda zalila proizvodno halo podjetja Iskra, v Novem mestu v ulici Ob potoku pa kletne prostore internata.

Odpravljanje škode po neurju se bo nadaljevalo tudi danes.

Toča je padala tudi na Jesenicah. 

Neurje s točo in močnim nalivom v kraju Štravberk na Dolenjskem ⚠️ Hvala Ivan Jiučii Piletič za poročanje.

Posted by Neurje.si on Tuesday, June 21, 2022

Tudi kot jajce velika toča po več krajih v Sloveniji

Med drugim je v več krajih padala tudi kot jajce velika toča, in sicer na Dolenjskem, v Lovrencu na Pohorju, Radljah ob Dravi ter na območju Metlike ter občine Semič, navaja portal neurje.si.

Posted by Neurje.si on Tuesday, June 21, 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija