Nad Arčona nov plaz očitkov

Goriška

Afera Klaut je očitno sprožila plaz, ki nevzdržno drsi proti novogoriškemu županu, Mateju Arčonu. Ta je včeraj ravno uspel odgovoriti na nekatere očitke, ki so se pojavili na plakatih, razobešenih po Novi Gorici, ko so se s strani skupine »zaskrbljenih občank in občanov Nove Gorice« že pojavili novi očitki, uperjeni zoper njega. V zgodbi glavno vlogo ponovno igra Simon Klaut.

Županu Arčonu smo glede novih očitkov zaskrbljenih občanov že poslali vprašanja, na odgovore pa še čakamo.

Zaskrbljene občanke in občani tokrat javnost opozarjajo, da ugodna pritožba Simona Klauta glede neprofitnega najema ni osamljen primer. Pritožbo na drugostopenjski organ – Mestno občino Nova Gorica – naj bi letos napisalo tudi podjetje EDA, d. o. o., ker naj bi mestna občina Edi zaračunavala previsoko nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča.

"Vse skupaj ne bi bilo nič nenavadnega, če vemo, da je drugostopenjski organ župan Matej Arčon in da se je pod pritožbo podpisal direktor podjetja Eda, d. o. o., Simon Klaut!" pišejo "zaskrbljeni občani" in nadaljujejo: "Predvidevamo, da se ne boste čudili, če vam zatrdimo, da je bilo pritožbi podjetja Eda, d. o. o., ugodeno! Tako je. Župan Matej Arčon je zopet ugodil pritožbi Simona Klauta, vodji lastnega kabineta in istočasno direktorju podjetja Eda, d. o. o."

Ustrezni organi naj ukrepajo

Obvestilo z očitki so zaskrbljeni občani poslali tudi članom Nadzornega sveta Mestne občine Nova Gorica. "Od nadzornega sveta pričakujemo, da smatra ta dopis kot uradno prijavo in od župana Mateja Arčona po uradni dolžnosti zahteva vsa dokazila in drugo dokumentacijo o dotični zadevi. Pričakujemo tudi, da bodo člani Nadzornega sveta MONG o tem obvestili zainteresirano javnost in tudi ustrezno ukrepali."

Če Nadzorni svet Mestne občine Nova Gorica ne bo hitro in ustrezno ukrepal, "zaskrbljeni občani" napovedujejo, da bodo stvari vzeli v svoje roke. "Primorani bomo sami podati kazensko ovadbo zoper župana Mateja Arčona in na ta način preveriti zakonitost županovega delovanja v omenjenem primeru."

Ne izključujejo protestov

"Iskreno in resnično si želimo, da se razčistijo vse dileme in nepravilnosti. Ne želimo pa si skorumpiranega župana, ki zna poskrbeti samo za svoje politične prijatelje, temveč si želimo župana, ki bo deloval v dobrobit vseh občanov. Če bo potrebno, bomo korupcijo v lokalni politiki pregnali tudi z javnimi protesti, kot so to nedavno storili v Mariboru," svoje pismo ostro zaključujejo.

Deli novico: