NABIRALNIKI ZAENKRAT NE BODO OSTALI PRAZNI: Poštarji so zamrznili stavkovne aktivnosti

Slovenija

Sindikat poštnih delavcev (SPD) je s poslovodstvom Pošte Slovenije sklenil sporazum, s katerim se je slednje zavezalo, da bo v drugi polovici letošnjega leta rešilo vse njihove stavkovne zahteve. S sklenitvijo sporazuma so zamrznili stavkovne aktivnosti, ki pa jih bodo nadaljevali, če vodstvo državnega podjetja zavez ne bo izpolnilo.

Kot so danes sporočili iz SPD, sicer enega od dveh reprezentativnih sindikatov na Pošti Slovenije, so bile med njihovimi zahtevami predvsem naložbe v izboljšanje pogojev varnosti in zdravja pri delu, saj ne glede na dosedanje dvige dohodkov, ki so si jih izborili, zaposleni še vedno odhajajo iz podjetja.

Poslovodstvo se je tako zavezalo k nakupu 170 novih štirikolesnikov, ki bodo nadomestili motorna kolesa, ter k še nekaterim drugim naložbam, povezanimi z izboljševanjem varnosti delovnih mest.

Pomemben del sporazuma je po njihovem, da se število zaposlenih ne bo zmanjšalo, kot je bilo sprva predvideno, prav tako so se dogovorili za sisteme nagrajevanja delovno aktivnejših in prizadevnejših zaposlenih preko delovne uspešnosti. Sindikat je zahteval tudi ustrezno ovrednotenje delovnih mest v sistemizaciji glede na dejansko obremenjenost in zahtevnost posameznega dela.

Kot še dodajajo v sindikatu, se je delodajalec s sporazumom tudi zavezal z roki, do katerih bodo izpolnjene njihove zahteve, zato bodo v SPD pozorno spremljali dejansko izpolnjevanje zahtev in, če bo potrebno, tudi nadaljevali stavkovne aktivnosti.

Poslovodstvo Pošte Slovenije ima kljub sklenjenemu sporazumu še vedno odprto tudi fronto z drugim sindikatom - Sindikatom delavcev prometa in zvez Slovenije (SDPZ), ki je prejšnji teden v Mariboru pripravil protestni shod, na katerem so izrazili nezadovoljstvo nad strategijo, ki jo pripravlja vodstvo družbe in država kot njen lastnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija