NA VRSTI ŠE ZADNJIH ŠEST, MED NJIMI TUDI IZOLAN: Bo sploh kdo neuspešen?

Slovenija

Pred pristojnimi odbori DZ se bo danes predstavilo še zadnjih šest kandidatov za ministre v bodoči vladi Roberta Goloba. Vseh pet kandidatov v soboto in vseh šest v ponedeljek je zaslišanja prestalo uspešno, enako je pričakovati danes. Nova vlada naj bi zaprisegla na izredni seji DZ v sredo.

Člani odbora za infrastrukturo, okolje in prostor bodo zjutraj ob 9. uri najprej prisluhnili kandidatu za ministra za infrastrukturo Bojanu Kumru, nato pa ob 13. uri še kandidatu za ministra za okolje in prostor Urošu Brežanu.

Ob 9. uri se bo pred pristojnim odborom predstavila tudi kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. Ob 13. uri nato zaslišanje pred člani odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide čaka kandidata za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Mesca.

Zadnji dve zaslišanji se bosta začeli ob 17. uri: člani odbora za zdravstvo bodo prisluhnili kandidatu za ministra za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu, člani odbora za kulturo pa kandidatki za ministrico za kulturo Asti Vrečko.

Nova vlada bo imela po načrtih strank bodoče koalicije tri dodatne resorje, vendar namerava zaradi predloga stranke SDS za razpis posvetovalnega referenduma o predlaganih spremembah zakona o vladi začasno delovati po veljavnem razrezu. Iz kvote Gibanja Svoboda je 11 kandidatov, iz SD štiri in iz Levice dva. Če bo DZ predlaganih 17 kandidatov v sredo potrdil, bodo prisegli še istega dne.

Včeraj uspešnih vseh šest predstavitev

Pred matičnimi odbori DZ so bili včeraj zaslišani kandidati Tanja Fajon za zunanjo ministrico, Sanja Ajanović Hovnik za ministrico za javno upravo, Dominika Švarc Pipan za pravosodno ministrico, Klemen Boštjančič za finančnega ministra, Marjan Šarec za obrambnega ministra in Tatjana Bobnar za notranjo ministrico. Vsi kandidati so dobili zeleno luč.

BONUS VIDEO: Hčer v lice ustrelil pri dvigalu, pištolo je imel nezakonito

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  31 .05. 2022 ob  08: 43
Komaj čakam, da se postavi nova vlada in obdavči vse osle, ki so volili Goloba.