NA VRH NPU STOPILA JANŠEVA IZBRANKA: Lepoša obupal zaradi nemogočih razmer

Slovenija

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič je na mesto vodje Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) imenoval Petro Grah Lazar, so v sporočilu za javnost zapisali na policiji. Jurič je imenovanje izvedel po tem, ko mu je dozdajšnji v. d. direktorja NPU Uroš Lepoša pretekli teden posredoval predlog za svojo razrešitev.

(od leve) Petra Grah Lazar, Andrej Jurič in Uroš Lepoša

Lepoša in Grah Lazarjeva, ki bo delo opravljala kot v. d. direktorice, sta včeraj tudi že opravila primopredajo poslov.

Kot so navedli na spletni strani policije, je bila Grah Lazarjeva nazadnje zaposlena kot managerka za finančno svetovanje v družbi Deloitte svetovanje. Pred tem je delala kot vodja korporativne varnosti v Družbi za upravljanje terjatev bank, na vodilno mesto pa je bila imenovana po dobrih dveh letih dela na delovnem mestu upravljavca terjatev v tej družbi.

Od decembra 2010 do marca 2014 je bila zaposlena v NPU, kamor je prišla iz borzno posredniške hiše Moja delnica, kjer je opravljala naloge borznega posrednika. Je doktorica znanosti s področja poslovnih ved.

Lepoša je v predlogu za svojo razrešitev pretekli teden kot razlog navedel razloge osebne narave.

(od leve) Lepoša, Jurič in Igor Lamberger

Po poročanju medijev naj bi Lepoša obupal zaradi nemogočih razmer za delo, saj da ne more normalno delati v okoliščinah, kjer naj bi bilo vse podrejeno politiki. A na policiji so pretekli teden zanikali, da bi bil prvi mož NPU deležen kakršnih koli političnih pritiskov in poskusov vplivanja na njegovo delo.

Lepoša je bil na mesto v. d. direktorja NPU imenovan 29. julija, potem ko v. d. generalnega direktorja policije Jurič za vodenje ni izbral nobenega od dveh kandidatov, prijavljenih na razpis za direktorja NPU.

Lepoša je na položaju zamenjal dotedanjega v. d. direktorja NPU Igorja Lambergerja. Ta je na mestu prvega moža NPU 6. maja nasledil dotedanjega direktorja Darka Muženiča, ki ga je razrešil zdaj že nekdanji generalni direktor policije Anton Travner, Muženič pa razrešitev s tožbo izpodbija na sodišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija