NA UVODNI MOTO PREIZKUŠNJI NA GROBNIKU NASTOPILI TRIJE SLOVENCI: Mladi Lucijčan po padcih napreduje (FOTO)

Piran

Na dirkališču Grobnik je minuli konec tedna potekala uvodna preizkušnja Alpe Adria, ki je štela za evropski pokal v hitrostnem motociklizmu. Slovenske barve so zastopali Marko Jerman v razredu SuperStock1000 (Yamaha R1), Marko Košuljandić v razredu Superbike (Ducati V4R) in Lucijčan Etien Kantar Božič v razredu SuperSport600 (Triumph Daytona 675).

Marko Jerman

Jerman je sobotne kvalifikacije v absolutni konkurenci končal na petem mestu in nato na prvi dirki vozil dolgo časa na drugem mestu. V desetem krogu ga je prehitel Christoffer Bergman in Jerman je v cilj prišel na tretjem mestu. Vknjižil je prvo mesto v svojem razredu STK 1000. Absolutno je zmagal Michal Filla.

Na drugi nedeljski dirki je Jerman vse od starta naprej v absolutni konkurenci držal tretje mesto in kot tretji tudi prečkal ciljno črto, je bil pa ponovno najboljši v svojem razredu. Prvo mesto absolutno je pripadlo Yari Montella, drugi je v cilj prišel Filla.

Kot so sporočili iz kluba AC1 Racing, je Jerman postavil novi rekord steze s časom 1:26:03 v kategoriji SuperStock1000. "Zelo sem vesel za dosežene rezultate, saj je to pokazatelj, da smo z ekipo odlično oddelali, se dobro pripravili in da smo na pravi poti. Za nas je bil letošnji začetek sezone zelo buren in težek, vendar nam je uspelo in to je odlična popotnica za naprej v sezoni, tako zame kot za ekipo," je povedal po dirki Jerman.

Marko Košuljandić

Košuljandić je v kategoriji Superbike nastopil prvič. Na kvalifikacijah je zasedel 12. mesto, sobotno prvo vožnjo je zaključil na prav tako 12. mestu, na nedeljski dirki pa je v cilj pripeljal deveti. "Zelo sem vesel začetka sezone. To je moja krstna sezona in nisem vedel, kaj pričakovati. Manjka mi še dirkaških kilometrov, vendar želja je in gremo naprej," je dejal.

Kantar Božič si je v kvalifikacijah privozil 18. mesto, na prvi sobotni dirki je ciljno črto prečkal kot šestnajsti. Prvi je bil Jonas Kocourek. V nedeljo je mladi Lucijčan osvojil 13. mesto. Tudi nedeljska dirka je pripadla Kocoureku. Skupno je Kantar Božič v soboto zasedel 7. mesto, na nedeljski dirki pa skupno 5. mesto.

Etien Kantar Božič

Kot je po dirki povedal Lucijčan, na motorju ni imel dobrih občutkov in se nikakor ni mogel sprostiti. V nedeljo se je počutil že boljše in tudi rezultati so bili boljši. "Z napredkom sem zelo zadovoljen, saj sem v petek, po preteklih padcih na Pannonii, prvič zapeljal na stezo. Z rezultati dirk pa nisem zadovoljen, vendar je tokrat to bilo največ, kar sem lahko iztržil," je povedal 16-letnik. Spomnimo, pred mesecem dni je na madžarskem dirkališču Pannonia Ring kar dvakrat padel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija