NA URGENCI BODO ŽE KONEC SEPTEMBRA PORABILI PREDVIDENI PRORAČUN: V več kot petini primerov obravnavajo turiste

Izola

Poslovanje Splošne bolnišnice Izola (SBI) je še naprej pozitivno. V prvem letošnjem polletju so za okoli šest odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali prihodke, ki so znašali slabih 27,6 milijona evrov, ob tem pa so zabeležili za 255.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki, izhaja iz poročila, ki ga je včeraj potrdil svet zavoda.

Kot je na včerajšnji redni seji sveta SBI pojasnil direktor zavoda Radivoj Nardin, je poslovanje v omenjenem obdobju skladno s pričakovanji in ne odstopa od planov. Tako razen v primeru izrednih dogodkov oz. znižanja cen storitev naj bi tudi v nadaljevanju letošnjega leta nadaljevali s pozitivnimi trendi ter kljub dodatnim obveznostim letošnje poslovanje v celoti zaključili pozitivno.

Po navedbah Nevenke Romih so se med posameznimi postavkami za skoraj 20 odstotkov povečali stroški materiala, in sicer na račun zdravil, med odhodki pa so največji delež predstavljali stroški dela, ki so dosegli 13,7 milijona evrov. Nardin je ob tem opozoril, da se bodo stroški dela do konca leta povečali za okoli poldrugi milijon evrov glede na lansko leto.

S strokovnega vidika izolsko bolnišnico sicer pesti lastna uspešnost. Kot je opozoril direktor SBI, bodo tako na urgenci že konec septembra porabili predvideni proračun, tako da bodo ne le delali zastonj, ampak bodo morali črpati denar še iz drugih dejavnosti. V razpravi s člani sveta zavoda je Nardin med drugim pojasnil, da na urgenci v več kot petini primerov obravnavajo turiste, torej paciente z drugih območij.

Svet SBI je med drugim potrdil poročilo o izvajanju sanacije in izplačilo delovne uspešnosti članom sanacijske uprave za obdobje april-junij, prav tako so člani sveta potrdili poročilo o izvajanju programa za obvladovanje čakalnih dob. Tu se je število čakajočih nad dopustno čakalno dobo povečalo, pri čemer je Nardin izpostavil tako kadrovske težave bolnišnice kot tudi povečano zanimanje pacientov iz drugih regij, zlasti na področjih radiologije, endoskopije in kardiologije. V Izoli si že zdaj pomagajo z zdravniškim kadrom iz sosednje Hrvaške. Glede področja urologije, ki je med kadrovsko najbolj podhranjenimi, pa so v pogovorih z zdravnikoma iz Srbije, je še navedel Nardin.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija