NA TESTIRANJU ŠOLNIKOV POTRDILI 244 OKUŽB: Teste bodo ponavljali vsakih sedem dni

Slovenija

Na današnjem testiranju šolnikov so do 17. ure opravili 17.435 testov, okužbo so potrdili pri 244 osebah, je na Twitterju sporočil premier Janez Janša. Pozitivnih je bilo tako 1,4 odstotka vseh testov. Premier je dodal, da je v okoljih, kjer je odstotek okužb večji, potrebna dodatna previdnost.

Pred torkovim odpiranjem šol in začetkom polnega delovanja vrtcev je danes potekalo množično testiranje s hitrimi testi za zaposlene na področju vzgoje in izobraževanja po večjem delu države.

Na odprtje se namreč pripravljajo vzgojno-izobraževalni zavodi v osrednjeslovenski regiji, gorenjski, primorsko-notranjski, obalno-kraški, koroški, podravski, pomurski, savinjski in zasavski regiji.

Negativen test na koronavirus je pogoj za vračanje v šole in vrtce. Šolniki bodo morali testiranje ponoviti vsakih sedem dni. Učitelji, ki se ne bodo testirali, pa ne bodo mogli v živo izvajati pouka.

V šolske klopi se sicer vrača nekaj več kot 53.000 učencev prvih treh razredov, v vrtce pa skoraj 75.000 otrok. Otroci s posebnimi potrebami so pouk začeli pred dobrimi tremi tedni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija