NA SUHO JIH JE NATEGNIL: Način, kako je pobegnil iz zapora, je neverjeten (VIDEO)

Kronika

Pripornik iz zagrebškega zapora Remetinec jo je ucvrl policistom po tem, ko so mu na njegovo prošnjo dovolili na stranišče. V nedeljo jim je rekel, da je nekaj pogoltnil, zato so ga odpeljali v bolnišnico. Tam je prosil, če lahko gre na toaleto, od takrat pa ga niso videli več.

Zapor Remetinec v Zagrebu

31-letni pripornik I. Đ., ki je bil nepravnomočno obsojen zaradi trgovine z ljudmi na štiri leta zapora, je v nedeljo zjutraj obvestil policiste v zagrebškem zaporu Remetinec, da je nekaj pogoltnil. Kot to veleva standardna procedura, so ga odpeljali v kliniko Sester usmiljenk na Vinogradski cesti v Zagrebu, da bi zdravniki ugotovili, ali je res nekaj pogoltnil in ali to predstavlja nevarnost za njegovo zdravje, poroča portal 24sata.hr.

Kot so novinarji omenjenega portala neuradno izvedeli, je v tistem trenutku zaprosil, če lahko gre na toaleto. To so mu tudi dovolili, a ko ga po določenem času ni bilo več nazaj, so ugotovili, da jim je pobegnil.

Zoper pravosodna policista, ki sta spremljala pobeglega zapornika, so že uvedli ustrezne disciplinske postopke. Po besedah pomočnice pravosodnega ministra Jane Špero, ki jih povzema Glas Istre, namreč nista dobro opravila svojega dela: "Do pobega je prišlo zaradi pomanjkanja varovanja, policista nista dobro preverila, ali lahko zapornik pobegne. Sicer sta bila ob zaporniku, preverila sta toaleto, a nista upoštevala možnosti pobega skozi straniščno okno. Ocenila sta, da je zid dovolj visok."

"Naročeno jima je bilo, naj bo zapornik vklenjen, a sta ocenila, da gre lahko na stranišče brez lisic." Kot je še dodala, je zapornik na stranišče odšel večkrat, ob zadnjem obisku toalete pa je pobegnil. "Uspel je preskočiti zid in oditi v prostor, iz katerega je nato ušel na prostost."

Zapornik je pobegnil iz te toalete:

Bolnički zahod iz kojeg je pobjegao Đorđević

Uživo! Iz ovog je bolničkog zahoda pobjegao krijumčar Đorđević. Više ---> http://bit.ly/2Rdhv1H

Objavil/a Jutarnji dne Ponedeljek, 20. januar 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija