NA ŠPORTNEM DOGODKU JE LAHKO DO 500 LJUDI: Ob redarski službi in zagotovljeni razdalji med obiskovalci

Slovenija

Vlada je na današnji seji začasno prepoved zbiranja omejila na do 10 ljudi, zbiranje do 50 oseb bo dovoljeno, če bo organizator vodil evidenco udeležencev, dovoljeni so tudi denimo športni dogodki z do 500 udeleženci brez nastopajočih, a mora biti podano tudi pozitivno mnenje Nacionalnega Inštituta za javno zdravje za tako prireditev.

"Še naprej so dovoljeni tudi denimo športni dogodki z do 500 udeleženci," je na novinarski konferenci v Ljubljani o odločitvi vlade povedal njen govorec za covid-19 Jelko Kacin. Po besedah Kacina pa je nujno, da je na takem dogodku prisotna redarska služba in zagotovljena ustrezna razdalja med ljudmi.

Organizator prireditve mora ob prijavi prireditve poleg zakonsko predpisane dokumentacije predložiti tudi pozitivno mnenje NIJZ za tako prireditev. Tudi kadar prijava prireditve na podlagi zakona, ki ureja javna zbiranja, ni potrebna, se na podlagi zakona o nalezljivih boleznih in novega vladnega odloka zahteva prijava prireditve na podlagi zakona o javnih zbiranjih.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija