NA SPOREDU JE CAPRISOVA REGATA: Medtem Kajak in kanu klub Žusterna praznuje 38. rojstni dan

Koper

Regata Capris ima na Primorskem posebno mesto, saj je postala simbol Kajak in kanu kluba Žusterna. Vsako leto, letos že 31. zapored, se je udeležijo tako slovenski, kot tudi tuji klubi, saj je regata mednarodna. Letos pričakujejo okrog 130 tekmovalk in tekmovalcev iz 12 klubov, pretežno slovenskih, pa tudi iz italijanskega Monfalcona ter slovaškega Šturovega. 

Zaradi spremenjenega akvatorija se bodo letos tekmovalci v kajakih enosedih in dvosedih pomerili na razdaljah 200 metrov, 750 metrov in 1500 metrov med kopališčem v Žusterni in ustjem Badaševice. Ob tem organizatorji posebej izpostavljajo in prosijo vse, ki se na lastno odgovornost kopajo na nasutju obale med Badaševico in Žusterno, da v času tekmovanja med 8. in predvidoma 13. uro ne plavajo ob ali na progi, ki bo v neposredni bližini.

V mladinski in članski konkurenci je razpisana tekma tudi za kanuiste in kanuistke. Kategorije vključujejo cicibane, mlajše in starejše dečke in deklice, mlajše in starejše mladince in mladinke ter člane. Tudi letos se bodo med seboj pomerili mešani pari v kajaku dvosedu. Obenem se bo Caprisova tekma letos štela za članski slovenski pokal HSE v sprintu na mirnih vodah.

Kajak kanu klub Žusterna letos obeležuje svojo 38. obletnico obstoja. Je prvi slovenski kajakaški klub, ki združuje kajakaše na mirnih vodah. Kasneje so se na obali razvili še trije, vsi z lokacijo v Ankaranu. Klub organizira več tekem letno, v vseh letnih časih, tako imajo pozimi že tradicionalno državno prvenstvo v morskem kajaku – to je edina kategorija kajaka, kjer se vesla z vetrom – downwind, spomladi pa se začnejo tekme Slovenskega pokala, eno do dve organizira tudi žusternski klub. 

VIDA MACURA IN NUŠA ROJS V KOPRU: Kaj sta punci ekstremno (za)kuhali? (VIDEO in FOTO)

Nuša slovensko Obalo zelo dobra pozna in zelo rada jo tudi večkrat obišče. Med drugim meni, da je zdravju prijazna morska atmosfera, še posebej v trenutnih epidemioloških razmerah, ko se soočamo s korona virusom, najbolj primerna lokacija za oddih. Nuša je Štajerka, s petjem se ukvarja že vrsto let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija