NA SODIŠČU ŽE PRVE POBUDE ZARADI PCT POGOJA: Na veljavni odlok se nanaša tudi zahteva informacijske pooblaščenke

Slovenija

Ustavno sodišče je po uveljavitvi pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT) najprej v posameznih dejavnostih, nato pa v večjem delu javnega življenja že prejelo nekaj pobud posameznikov, ki se nanašajo tako na odlok iz 4. septembra, kot na zadnji odlok, ki je v veljavo stopil v sredo, so potrdili na ustavnem sodišču.

Na veljavni odlok se nanaša tudi zahteva informacijske pooblaščenke, so pojasnili na ustavnem sodišču.

Odlok, ki je bil v uradnem listu objavljen 4. septembra, veljati pa je začel dva dni kasneje, je uporabo pogoja PCT razširil na več dejavnosti. Po zadnjem, v sredo uveljavljenem odloku, pa se pogoj PCT uporablja za tako rekoč vse aktivnosti javnega življenja v državi. Izpolnjevanje pogoja PCT je nujno za obisk trgovine, upravne enote, sodišča ali za uporabo javnega potniškega prometa. Pogoja PCT ni treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oziroma nikomur ob obisku trgovine z živili, drogerije ali lekarne. Izjema je tudi obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  16 .09. 2021 ob  23: 25
Kaj se cakajo odpravit te fasisticne odloke?!?
Zvitalisica |  16 .09. 2021 ob  16: 38
15
Odlicno, upam, da bodo zakoni po katerih je treba presoditi v skladu z razumom, zdravo kmecko pametjo, clovesko modrostjo in pronicljivostjo.