NA SOČERGI ZASAČILI KRIVOLOVCA: Star znanec organov pregona v njegovi domovini (FOTO)

Kronika

Včeraj se je na mejni prehod Sočerga pripeljal 67-letni Italijan, ki se je preko Slovenije vračal v Italijo. Policisti so v njegovem vozilu našli skrito razstavljeno lovsko dvocevko in šest škatel z 72 naboji. Hitro je postalo jasno, da gre za krivolovca in starega znanca policistov v njegovi domovini.

Izkazalo se je, da je bila 67-letniku v preteklosti na območju Italije izdana prepoved lova in prepoved posesti strelnega strožja.

Slovenski policisti so zoper njega uvedli hitri postopek o prekršku. Odvzeli so mu orožje in naboje ter mu izrekli kazen v višini 600 evrov – 500 evrov po zakonu o orožju, 100 evrov pa znašajo stroški postopka.

Policisti koprske policijske uprave so v zadnjih 24 urah posredovali v 50 primerih in na številko 113 prejeli 130 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. Obravnavali so še dve tatvini, 26 nezakonitih prehodov meje, petkrat pa so posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru.

Včeraj dopoldne so policisti v Kopru zasegli 18-letniku moped Piaggio Zip 25, ker je bil predelan.

V Luciji so ustavili 49-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,25 mg/l alkohola, pozitiven na kanabis in kokain je bil tudi hitri test na droge. Strokovni pregled je odklonil.

Pri Postojni so ustavili 21-letnega voznika avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija