NA ŠMARSKI ČEZ DVE NEPREKINJENI ČRTI: Trčil v motorista, ki je peljal mladoletnika

Kronika

Minuli konec tedna se je na Koprskem zgodilo pet prometnih nesreč, tri osebe so odpeljali v bolnišnico. Dva od teh sta bila udeležena v prometno nesrečo, ki se je v nedeljo zgodila na Šmarski cesti. Povzročil jo je voznik, ki je obračal čez dve neprekinjeni črti.

Fotografije so simbolične.

V nedeljo je ob 18.21 na Šmarski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče, v katero so bila udeležena tri vozila. Policisti so ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila hotel polkrožno obrniti kljub dvojni neprekinjeni črti in to v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 44-letni motorist. Med motoristom, ki je imel na motorju tudi mladoletnega sopotnika, in osebnim vozilom je prišlo do trka, pri tem pa je motorno kolo trčilo še v tretje vozilo. Oba potnika na motorju sta se v nesreči poškodovala, zato so ju reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Po točnih ugotovitvah telesnih poškodb bodo policisti zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.

Ob polnoči je v Tribanu padel 17-letni motorist, ki je na motorju prevažal prav tako 17-letnega sopotnika. Sopotnik se je pri padcu hudo telesno poškodoval - zlomil si je obe roki. Povzročitelja bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V soboto ob 10.22 je pri avtokampu Jadranka v Izoli zaradi vožnje preblizu desnega roba kolesarske steze padel 57-letni kolesar in se pri tem lažje telesno poškodoval. Moškemu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23.31 je na cesti Obala v Portorožu padel 42-letni kolesar in se pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je moški kolo vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,93 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V petek ob 13.55 je v predoru Markovec prišlo do prometne nesreče med avtobusom, ki ga je vozil 56-letni moški in osebnim avtomobilom, ki ga je vozil 34-letni državljan Srbije. Policisti so ugotovili, da je voznik avtobusa zaradi nepravilnega premika trčil v osebno vozilo, pri tem pa nihče ni bil telesno poškodovan. Povzročitelju, vozniku avtobusa, so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 18.33 je v Vanganelu, 58-letni voznik kombija, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v moped, ki ga je vozil 70-letni moški. Mopedist  je zaradi trka padel in se pri tem lažje telesno poškodoval. Ko bodo znane vse okoliščine bo povzročitelju izdan plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija