NA ŠKOFIJAH USTAVILI ZADETO TAKSISTKO: Vozila pod vplivom kokaina in amfetaminov

Kronika

Sinoči so policisti na Škofijah ustavili voznico taksija, državljanko Ukrajine, ki ji je hitri test na mamila pokazal prisotnost kokaina in amfetaminov. Strokovni pregled je zavrnila, čaka jo obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 120 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali osemkrat.

V Senožečah je nekdo vlomil v poslovni prostor, iz katerega so odnesli igralni aparat za pikado. Škode je za približno 500 evrov.

Včeraj ob 16.45 je voznik sporočil policistom, da na avtocesti med Koprom in Ljubljano, v smeri Ljubljane, polpriklopnik madžarskih registrskih oznak prehiteva drugi tovornjak in ustvarja zastoj. Prehiteval je tudi v predoru, kjer je kmalu povzročil prometno nesrečo. Policisti so izsledili 47-letnega voznika, ki so mu napisali denarno kazen.

Včeraj ob 7.26 so imeli policisti v Kopru postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je imel nameščene ukradene registrske tablice, vozilo je bilo neregistrirano, voznik ni bil pripet in ni imel obvezne opreme. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi še kazenska ovadba.

Zasegi vozil

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti zasegli neregistriran avtomobil 55-letniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

V vasi Vrbovo so ustavili 13-letnika, ki se je vozil z mopedom brez vozniškega dovoljenja. Moped so policisti zasegli, njegovega očeta pa čaka obdolžilni predlog.

Brez avtomobila je ostala tudi 42-letna Ankarančanka, ki so jo sinoči ob 22.57 ustavili v Barižonih. Bila je brez vozniškega dovoljenja, alkotest pa ji je pokazal 0,71 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Ilegalne migracije

Na Dramcu so imeli policisti včeraj ob 17.50 v postopku kombi Citroen Jumper, ki ga je vozil 21-letni državljan Kosova, ki ima dovoljenje za prebivanje v Belgiji. V vozilu sta bila še dva državljana Belgije. Ugotovljeno je bilo, da so z vozilom prečkali mejo s Hrvaško, na hrvaški strani pa so jih varnostni organi napotili nazaj.

Čeprav so jih napotili na mejni prehod Dragonja, so se poskušali vrniti v Slovenijo ponovno na Dramcu. Tu so jih policisti obravnavali zaradi nedovoljenega prehoda in jim izrekli globo.

Ponoči so policisti v Praporčah obravnavali štiri državljane Nepala. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija