NA SERMINU KRES ZBEŽAL IZPOD NADZORA: Skoraj bi zagorel kup pnevmatik; veliko dela so gasilci imeli tudi drugod

Kronika

Včeraj ob 20.14 je na Serminu kurjenje kresa zbežalo izpod nadzora, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Gasilci JZ GB Koper in PGD Pobegi-Čežarji so požar na površini okoli 4000 kvadratnih metrov pogasili in hkrati preprečili, da bi zagorel bližnji kup pnevmatik. Gasilci so do 22.14 vršili tudi požarno stražo.

Fotografije so simbolične. 

To pa včeraj ni bilo edino posredovanje gasilcev, ki so imeli kar nekaj dela.

Že ob 14.41 je v bližini naselja Marezige gorela trava in podrastje. Gasilci so pogasili požar na površini okoli 1500 kvadratnih metrov.

Ob 19.22 je v bližini gostilne na Belvederju gorelo osebno vozilo. Še pred prihodom gasilcev so manjši požar pogasili lastniki. Gasilci so vozilo pregledali s termovizijsko kamero in predel, kjer je gorelo, zalili z vodo in vozilo ohladili.

Ob 19.43 je prav tako v Jagodju zagorelo pri kurjenju v naravnem okolju. Gasilci PGD Izola so pogasili manjši požar trave na površini okoli 20 kvadratnih metrov.

Ob isti uri so gasilci posredovali tudi pod Barizoni, kjer je občanu ogenj ušel izpod nadzora. Zgorelo je okoli 50 kvadratnih metrov gozda.

Ob 20.01 je nato zagorelo tudi v naravnem okolju na Grintovcu. Gasilci so na brežini pogasili suho vejevje in grmičevje na površini okoli 100 kvadratnih metrov.

Ob 20.56 so v naselju Šared gasilci pogasili goreče veje in grmičevje na površini okoli 100 kvadratnih metrov.

Ob 00.20 pa sta na Ukmarjevi ulici v Luciji v neposredni bližini stanovanjskega bloka gorela 1000 litrska zabojnika za odpadke. Gasilci so pogasili požar, ki je en zabojnik uničil in drugega poškodoval, še poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  01 .05. 2022 ob  16: 30
Prokleti amaterji
Ne mores zapalit avto za prvi maj,suhe veje in take stvari!!
nylarazgotra |  01 .05. 2022 ob  09: 50
10
Se popolnoma strinjam, bo treba prepovedati. Bogi gasilci, delajo s polno paro, in za njih ni prvo majskih praznikov. Oni si zasluzijo dodatke na plačo, in to visoke,ne drobižek. Kres bi moral biti pod kontrolo. En velik kres za vse, in tisti ki se želijo udeležiti pridejo, ostali pa doma.
ManofSteel |  01 .05. 2022 ob  09: 13
Ko se "otroci" igrajo z ognjem...svašta. Te krese prepovedat v kolikor ni nadzora nad njimi.