NA PRVO BETONSKO KROŽIŠČE V SLOVENIJI BO TREBA ŠE POČAKATI: Soinvestitorja krivdo za zamudo prelagata drug na drugega

Slovenija

Na Ajševici pri Novi Gorici gradijo prvo betonsko krožišče v Sloveniji. Dober milijon evrov vredna naložba bi morala biti zaključena v tem mesecu, vendar se to ne bo zgodilo. Soinvestitorja krivdo za zamudo prelagata drug na drugega.

Težave pri gradnji prvega betonskega krožišča so bile po besedah vodje sektorja za investicije v ceste na direkciji za infrastrukturo Tomaža Willenparta pričakovane, nekateri zamiki pa že všteti v pogodbeni rok. A kot je povedal za STA, je do novih zamud prišlo z naknadno željo novogoriške občine, da bi na tem območju uredila tudi vodovod in kanalizacijo.

"S tem so se dela upočasnila, saj je morala občina urediti še javno naročilo. Sledila je turistična sezona, ko je bila zaradi zagotovitve nemotenega prometa zahtevana upočasnitev gradnje. Na to nismo računali, saj je na tem območju tudi avtocesta. Manjša težava pa je bila tudi zaradi ureditve ene posestne meje," je povedal Willenpart.

Nasprotno je novogoriški župan Klemen Miklavič dejal, da so cevi že vgrajene, pločnik in kolesarsko pot pa bodo gradili čisto ob koncu del, "tako da zamude zaradi novogoriške občine ni".

Delavci so danes na Ajševici začeli s pripravljalnimi deli za gradnjo novega krožišča. ???? To bo prvo betonsko krožišče...

Objavil/a Mestna občina Nova Gorica dne Ponedeljek, 16. maj 2022

Z gradnjo prometno zelo obremenjenega križišča na Ajševici so začeli maja. Gradnja bi morala biti zaključena do konca leta, vendar se bo pričakovanjih zavlekla vsaj do aprila prihodnje leto, je še povedal Willenpart.

Gradnja sicer poteka ob delno sproščenem prometu. Kmalu ga bodo sprostili po že zgrajeni konstrukciji, vendar bodo pogoji zaradi negovanja betona zelo strogi. Nad tem niso navdušeni domačini iz Ajševice, ki jim gost promet na ozki obvozni cesti predstavlja nemalo težav.

Novo betonsko krožno križišče bo imelo premer 36 metrov, širina vozišča pa bo šest metrov. S tem bodo zagotavljali prevoznost krožišča tudi za vlačilce. Poleg krožišča bodo na tem območju uredili tudi pločnike in kolesarske poti, urejena bo tudi javna razsvetljava.

Investitor objekta je ministrstvo za infrastrukturo, soinvestitor pa Mestna občina Nova Gorica. Slednja bo v okviru projekta vgradila vso potrebno komunalno infrastrukturo (vodovod, fekalna kanalizacija), ki bo omogočala navezavo obstoječih in novih sistemov omrežja, brez ponovnih posegov v vozišče. Vrednost teh del je 280.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija