NA PRVEM VEČERU SANREMA "NAJBOLJ ZAŽELENA SKUPINA NA SVETU": Vračajo se tja, kjer se je vse začelo

Svet

Rock skupina Maneskin se bo po lanski zmagi v Sanremu vrnila na ta priljubljeni festival italijanske kancone. Organizatorji so jih povabili, da kot častni gosti nastopijo na prvem večeru festivala, ki bo potekal med 1. in 5. februarjem, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

"So najpomembnejši bend, najbolj iskana, ljubljena, zaželena skupina na svetu," je prepričan umetniški vodja festivala Amadeus. Po njegovih besedah jih italijanska javnost čaka odprtih rok, vrnitev v gledališče Ariston pa je označil za čustveni dogodek, saj se je tam vse skupaj začelo.

Italijanski rockerji so namreč na lanskem Sanremu zmagali s pesmijo Zitti e Buoni in si s tem zagotovili pravico do sodelovanja na tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu, kjer jim je še ena zmaga s pomočjo glasov občinstva omogočila odskočno desko med svetovne rock zvezde, Italiji pa organizacijo letošnjega Eurosonga v Torinu.

Ci vediamo al Festival di Sanremo 2022 ???? See you at Sanremo Festival 2022 ❤️ Can’t wait to go back where the last crazy year has begun ! #Sanremo2022

Objavil/a Måneskin dne Nedelja, 16. januar 2022

Da so kontroverzni Italijani trenutno ena najbolj priljubljenih rock skupin na svetu priča tudi dejstvo, da bodo aprila nastopili ob boku najbolj znanih svetovnih glasbenikov na ameriškem festivalu Coachella.

Po zmagi na Evroviziji pa so med drugim gostovali v legendarnih TV-oddajah Tonight Show z Jimmyjem Fallonom in The Ellen DeGeneres Show, kot predskupina na koncertu Rolling Stonesov v Las Vegasu, ponašajo pa se tudi z nominacijo za American Music Awards 2021. Z Iggyjem Popom so denimo sodelovali tudi pri remiksu pesmi I wanna be your slave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija