NA PRIMORSKIH NOVICAH ODPUŠČANJA: "Uporabili bomo vsa pravna sredstva, da do tega ne bi prišlo"

Koper

V časopisno-založniški družbi Primorske novice izvajajo reorganizacijo, ki predvideva tudi odpuščanja in upokojevanja, kar se dogaja po tem, ko je podjetje Splošna plovba 52,45 odstotka časnika spomladi prodalo družbam Svet24, Salomon in Curator Nova. Prva dva izmed okrog 60 zaposlenih sta že dobila odpovedi. 

Po neuradnih podatkih želijo v Primorskih novicah upokojiti pet sodelavcev, ki že izpolnjujejo pogoje za upokojitev ali čakanje na delo na zavodu za zaposlovanje, je te dni poročal časnik Delo. Večje zmanjšanje števila zaposlenih pa naj ne bi bilo predvideno, kot je za Delo navedla direktorica Primorskih novic Patricija Ukmar.

Ukmarjeva, ki je sicer na dopustu, je za Delo povedala še, da v družbi poteka postopek optimizacije stroškov, ki traja že nekaj časa, ter tudi prenova vsebin, procesov in organizacije dela, s ciljem iskanja novih poslovnih priložnosti.

Racionalizacija naj bi bila v podjetju sicer nujna, saj Primorske novice že od leta 2017 poslujejo z izgubo, ki je konec lanskega leta ob 3,2 milijona evrov prihodkov znašala 129.000 evrov.

Zaposleni pa o podrobnejšem dogajanju nimajo veliko informacij. "Podrobnejših informacij še nimamo, načeloma pa je sindikat proti odpuščanju in uporabili bomo vsa pravna sredstva, da do tega ne bi prišlo. Na Primorskih novicah je premalo novinarjev, že zdaj smo preobremenjeni," je za STA povedala predsednica sindikata novinarjev Primorskih novic Alenka Ožbot Klančič.

Novi lastniki primorskega časnika Svet24, Salomon in Curator Nova so v posredni lasti poslovneža Martina Odlazka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  28 .07. 2021 ob  04: 08
Danasnji casopisi pihajo vsi v isti rog. Vsi so dobili denar ali so drugace izsiljevani, da pisejo v prid medicinskih fasistov. Takih PN ne rabimo in cimprej naj bodo ukinjene!
Prognostik |  27 .07. 2021 ob  18: 54
13
60 zaposlenih v PN? Pa kaj delajo?
kokodek |  27 .07. 2021 ob  18: 43
tipična slovenska racionalizacija je, da odpustiš delavce