NA PRIMORSKI CESTI TRČENJE NA KVADRAT: Udeležena štiri vozila, več poškodovanih

Kronika

V soboto ob 1.03 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti, v kateri so bila udeležena štiri vozila.   

Fotografija je simbolična. 

Pri ogledu kraja so ugotovili, da je 56-letna voznica osebnega avtomobila na Ravbarkomandi zapeljala z bencinskega servisa na avtocesto. Ko je bila že na voznem pasu, je vanjo od zadaj trčil 19-letni voznik osebnega avtomobila. Voznico je odbil desno v ograjo, sam pa je pristal na prehitevalnem pasu. Za njima je pripeljal 24-letni voznik, ki je trčil v povzročitelja, nato pa je še 32-letni voznik trčil v ograjo, ker se je umikal vozilu prve voznice. Pri trčenju sta bila poškodovana prva dva voznika in dva sopotnika. Za povzročitelja so policisti odredili strokovni pregled, zadeva se obravnava kot kaznivo dejanje, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper. Povzročitelju sledi tudi obdolžilni predlog, ker nima vozniškega dovoljenja.

V soboto ob 8.50 je v Luciji voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 87-letnega domačina. Ta se je lažje poškodoval, vendar je zdravniško pomoč odklonil. Vozniku sledi globa.

V nedeljo ob 13.20 je pri Maliji padel 52-letni kolesar. Ugotovljeno je bilo, da ni prilagodil hitrosti in načina vožnje vremenskim razmeram, zato je izgubil oblast nad kolesom. Pri padcu se je huje poškodoval.

V soboto ob 20. uri so na cesti Ribnica–Divača ustavili 31-letnega voznika tovornega vozila, ki je vijugal po vozišču. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje.

Nastavil past

V nedeljo dopoldne so policisti prejeli prijavo, da je na območju Grintavca nekdo nezakonito nastavil past, v katero se je ujela divja svinja. Lovski čuvaj je bil obveščen in je tudi prišel na kraj. Policisti zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja nezakonitega lova.

Kradel akumulatorje

Pri Šmihelu je na cestnem delovišču nekdo s premičnih semaforjev ukradel akumulatorje.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 155 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 383 klicev. Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo, dve s hujšimi poškodbami in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in 12 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 10 intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 37 nezakonitih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija