NA PRIMORSKEM PRIJELI MOŠKEGA Z VEČ 'IDENTITETAMI': Policistoma je bil že na prvi pogled sumljiv

Kronika

Sinoči ob 21.10 sta koprska policista v Dolu pri Vogljah ustavila voznika poljskega osebnega avtomobila. Izkazal se je vozniškim dovoljenjem in osebno izkaznico 33-letnega prebivalca Rima. Policistom so bili dokumenti že na prvi pogled sumljivi.

Nato je moški policistoma izročil še nemški dokument z isto fotografijo, vendar z drugimi podatki, češ da je v Nemčiji spremenil osebne podatke. V postopku je bilo potrjeno, da so dokumenti ponarejeni, zato so policisti moškemu odvzeli prostost. Zaprosili so tudi za nadaljnje preverjanje in kmalu dobili odgovor, da pridržani nima ne vozniškega dovoljenja ne urejenega statusa v Nemčiji, saj mu je bila zavrnjena vloga za azil in mora zapustiti Nemčijo.

Izkazalo se je, da gre za 31-letnega državljana Rusije, ki ilegalno prebiva na območju Slovenije. Vozilo in ponarejene dokumente so mu zasegli, prav tako mobilni telefon. V prisotnosti prevajalke za ruski jezik so z njim opravili razgovore in mu vročili odločbo ter opravljeno policijsko zaslišanje. Sledi mu kazenska ovadba.

Tatovi v kampu in hostlu

V kampu v Izoli so vlomili v kiosk in ukradli menjalni denar, v Kopru pa je nekdo vlomil v hostel in iz blagajne ukradel gotovino.

Z avtom in kombijem prevažala migrante

Pri Kozini so policisti ustavili osebni avto Alfa, zatem pa še kombi. Obe vozili sta vozila državljana Slovenije, v kombiju pa je bilo še osem državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Sicer so na območju PU Koper policisti od torka od 6.00 ure do danes do 6.00 ure obravnavali 54 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško.

Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 36 oseb, PP Koper deset ter PP Kozina osem oseb. Trije tujci so izrazili namero, da bodo v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, ostali bodo danes, po končanih postopkih, vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Gre za 28 Afganistancev, 12 Pakistancev, šest Indijcev, pet državljanov Bangladeša, dva Sirijca in enega Tunizijca.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  09 .09. 2019 ob  12: 02
A hrvati nič ne preverjajo na meji?