NA PRIMORSKEM POVOZILI VEČ SRN: "Bodite previdni zlasti zvečer in zgodaj zjutraj", opozarjajo policisti

Kronika

Policisti so v zadnjih dneh na območju Bovca, Ajdovščine in Kanala ob Soči obravnavali več primerov povoženih divjih živali. Na Policijski upravi Nova Gorica zato voznike znova opozarjajo, da zlasti v večernih oziroma zgodnjih jutranjih urah tam, kjer znaki opozarjajo na morebitno prisotnost divjadi, vozijo bolj previdno in s primerno hitrostjo.

Bovški policisti so tako danes obravnavali primer povožene srne. Kot so ugotovili, je ta okoli ene ure skočila pred avtomobil 62-letnega nemškega državljana, pri trčenju je na vozilu nastala majhna poškodba.

V torek je do podobnega primera prišlo na regionalni cesti Črni Vrh–Col, kjer je voznik osebnega avtomobila prav tako zadel srno, ki je skočila na vozišče, pri trčenju pa je na vozilu nastala materialna škoda. Za poginulo žival je poskrbel član tamkajšnje lovske družine, ajdovski policisti pa so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Pred naseljem Ročinj v občini Kanal ob Soči pa je tudi voznica osebnega avtomobila v torek zadela srno. Policistom ni preostalo drugega, kot da primer zaključijo s poročilom za zavarovalnico, saj je tudi na tem avtomobilu nastalo nekaj škode.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija