NA PRIMORSKEM ODKRILI VELIKA GOJIŠČA KONOPLJE: Glavni osumljenec izginil (FOTO)

Kronika

Kozinski policisti so 26. julija izvedli tri hišne preiskave na območju Policijske postaje (PP) Koper, PP Ilirska Bistrica in PP Kozina. Preiskovali so kazniva dejanja s področja prepovedanih drog. Odkrili so veliko - od velikih gojišč konoplje do tujca, ki ga iščejo na Hrvaškem.

Med hišnimi preiskavami sta bila odkrita dva prostora za gojenje prepovedane droge konoplje in zaseženi različni pripomočki za gojenje (žarnice, transformatorji, ventilatorji, vodne črpalke ...). Zaseženih je bilo 626 sadik konoplje ter približno 1770 gramov posušene konoplje in smole, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami je osumljen 36-letnik iz okolice Kozine, a slednji med hišnimi preiskavami ni bil izsleden, zato so na policiji razpisali iskanje.

Pri hišni preiskavi na območju Ilirske Bistrice je bil izsleden tudi tujec, 57-letni državljan Srbije, zoper katerega je na Hrvaškem razpisan evropski nalog za prijetje. Priveden je bil k preiskovalnemu sodniku v Koper, po zaslišanju pa je bil zanj odrejen pripor. Gre za storilca kaznivih dejanj tudi v preteklosti (Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja). Zanj je podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Policisti preverjajo tudi utemeljene razloge za sum storitve dveh kaznivih dejanj tatvine, in sicer tatvine električne energije, ki je bila uporabljena za gojenje konoplje. Po zbranih obvestilih bodo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za 36-letnika iz okolice Kozine. Kozinski policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem drugih vpletenih, so še zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  03 .08. 2021 ob  12: 55
-1
Kozina in Rodik gangsta..
Zdej pa mu je zau da ni placau elektrike