NA PRIMORSKEM OD VČERAJ POPOLDNE ŽE DEVET HIŠNIH POŽAROV, POLOVICA V KOPRU: Vzrok za izbruh ognja povsod enak!

Slovenija

Požari so se na Primorskem začeli vrstiti včeraj kmalu po 15.00. Do danes zjutraj so primorske gasilske enote pohitele na pomoč v kar devetih primerih, polovica posredovanj je bila v Kopru.

Začelo se je ob 15.13, ko so novogoriške gasilce poklicali na pomoč v Vitovlje. Zagorele so saje v dimniški tuljavi v hiši. Ob 15.35 so klic na pomoč prejeli gasilci PGD Kobarid in PGD Breginj, gorele so saje v dimniku stanovanjske hiše v Breginju.

Ob 15.52 so odhiteli na kraj požara koprski poklicni gasilci, gorele so saje v dimniku objekta v ulici Izolska vrata v Kopru. Kmalu zatem, ob 17.50 so ponovno morali pohiteti v isto ulico, saj je ponovno zagorelo v dimniku objekta.

Ob 18.21 je spet oglasil alarm na koprskem, tokrat so gorele saje v dimniku stanovanjske objekta v Sv. Antonu. Na kraju so bili gasilci PGD Pobegi-Čežarje.

Ob 19.13 so gorele saje v dimniku stanovanjske hiše v Župančičevi ulici v Iliriski Bistrici. Požar so pogasili gasilci PGD Ilirska Bistrica. Ob 21.50 so gorele saje v dimniku na Orleku pri Sežani. Ob 22.54 pa je zagrelo v stanovanjski hiši na Kraljevi ulici v Kopru.

Danes ob 7.03 so klic na pomoč prvi prejeli gasilci PGD Col in ajdovski poklicni gasilci, gorel je dimnik v stanovanjski hiši na Kovku pri Ajdovščini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  21 .03. 2021 ob  12: 20
10
....ali pa nihče ne pokliče dimnikarje, da očistijo dimnike, narod špara šoldke pri nujnih opravilih, ko se gre za varnost in zdravje ljudi, to je nezaslišano...pri takih " neumnih " požarih, kot so krive neočiščene saje iz dimnikov ,bi jaz stroške gasilcev pribila lastnikom ,da drugič razmislijo ali se jim bolj splača poklicat dimnikarja ali gasilce...isto velja za kurjenje v naravi....
bubobubo |  21 .03. 2021 ob  11: 05
10
a so vsi dimnikarji na zavodu ali štrajkajo