NA PRIMORSKEM ISKALI STAREJŠO ŽENSKO: Poškodovano in podhlajeno našli na težko dostopnem terenu (FOTO)

Kronika

Minuli konec tedna je na območju občine Tolmin potekala obsežna iskalna akcija za pogrešano starejšo osebo. Z iskanjem, v katero so bili vključeni policisti, gasilci, reševalci, vodniki s psi in domačini, so pričeli v petek zvečer, zaključili pa v soboto popoldan, ko so pogrešano našli na strmem pobočju gozda.

Policija je bila o pogrešani osebi na območju Mosta na Soči obveščena v petek ob 22.17. Starejša ženska se je od doma odpravila okoli 18. ure istega dne, kljub iskanju pa jo sorodniki in prijatelji niso uspeli najti. Po prijavi so v akcijo stopili policisti in žensko pričeli iskati na širšem območju naselja Postaje in okolice, vendar jo kljub intenzivnemu iskanju do poznih večernih ur niso našli. Iskanje na zahtevnem in spolzkem terenu je potekalo v neugodnih vremenskih razmerah, saj je zvečer zapadlo tudi nekaj centimetrov novega snega, so iskalno akcijo opisali na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

V soboto zjutraj se je iskanju pridružilo še večje število lokalnih gasilcev, gorskih reševalcev in domačinov, v popoldanskih urah pa še večje število vodnikov z reševalnimi psi. Na razgibanem in redko poseljenem območju so sodelujoči v iskalni akciji pregledali številne bližnje stezice, lovske in planinske poti, kolesarske poti ter ostale dovozne in regionalne oz. lokalne ceste na relaciji Postaja–Grudnica–Čepovan–Široko–Tolminski Lom–Most na Soči. Policisti Generalne policijske uprave so z droni pregledovali težje dostopna območja.

Ob 15.50 je sledilo veselje. Pogrešano osebo so vodniki z reševalnimi psi našli na težko dostopnem terenu, na strmem pobočju gozda, približno 600 metrov južno od domačije. Bila je živa in pri zavesti, a poškodovana in močno podhlajena.

Takoj po najdbi pogrešane osebe so bili na kraj napoteni pripadniki GRS Tolmin, ki so poškodovanki, ki je telesne poškodbe utrpela zaradi padca po strmem pobočju, nudili prvo pomoč in jo nato prenesli na čistino, kjer so jo zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. Kasneje so jo prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in jo s helikopterjem letalske policijske enote prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, so sporočili s PU Nova Gorica, kjer se vsem aktivno vpletenim v iskalno akcijo ter občanom, ki so nudili koristne informacije, iskreno zahvaljujejo za sodelovanje in pomoč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  28 .02. 2022 ob  14: 22
Lepo in ganljivo je brati zgodbe s srečnim koncem, kjer ljudje pokažemo, da imamo srce. Pohvala in čestitke vsem udeleženim!