NA PRIMORKI IZ ASFALTA BRIZGA TEKOČINA! Tako pojasnjujejo na Darsu (VIDEO)

Slovenija

Na primorski avtocesti iz asfalta brizga tekočina! A nikar naj vas ne skrbi, ne gre za poškodbo vozišča, ampak za dobrodošlo novost.

Kot je Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) sporočila prek svojih družbenih omrežij, so na viaduktu Goli vrh na primorski avtocesti vgradili sistem za samodejno brizganje slanice.

[NOVO NA PRIMORKI] ???? Na viaduktu Goli vrh smo pred začetkom zime vgradili sistem za samodejno brizganje slanice, ki preprečuje nastanek poledice. ???? ???????? Zaradi neugodnih vremenskih razmer na viaduktu vsako zimo beležimo večje število zdrsov vozil. ???? Senzorji bodo zgodaj in natančno zaznali nevarne razmere in na vozišče razpršili ustrezno količino raztopine. Ta bo preprečila poledico in olajšala pluženje snega, s tem pa se bo prometna varnost na viaduktu bistveno izboljšala. ✅

Objavil/a Vozimo pametno z DARS dne Četrtek, 28. oktober 2021

"Zaradi neugodnih vremenskih razmer na viaduktu prihaja do zdrsov vozil. Senzorji bodo na vozišče razpršili raztopino, ki bo preprečila poledico in olajšala pluženje," so še pojasnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  29 .10. 2021 ob  08: 52
@zoran13, glupi regional, sem ti hotel dat plus, pomotoma zadel minus, pa je zdaj ostal minus. :-( Pa v tujini imajo npr. odličen drenažni asfalt, voziš po dežju kot po suhem, npr. od Milana k nam.
zoran13 |  28 .10. 2021 ob  23: 41
Končno neka dobrodošla novost, vprašanje pa je kako bo delovala v praksi...medtem pa imajo na Norveškem v ceste vgrajeno gretje...