NA POSTOJNSKEM OSTALI BREZ PROMETNE POLICIJE: Čas prihoda na kraj nesreče iz Kopra in Ljubljane se bo močno podaljšal

Slovenija

Prihodnji teden v Postojni ne bo več prometne policije, še zadnji prometni policist bo nadaljeval z delom v Kopru. Dokler ne zaživi avtocestna policija, ki naj bi imela sedež prav v Postojni, se bo bistveno podaljšal čas prihoda prometne policije na kraj prometne nesreče na Notranjskem, saj je iz Ljubljane ali Kopra do Postojne pol ure.

"V preteklosti, leta 2011, so v Ljubljani ugotovili, da Postojna, ki je dejansko med Ljubljano in Koprom ravno nekje na sredini, a še vedno oddaljena od obeh mestnih središč približno 60 kilometrov in časovno 35 minut, ne potrebuje policistov prometnikov, ki so od leta 1947 skrbeli za varnost državljanov predvsem na notranjsko-kraškem območju," je v današnji izjavi dejal predsednik Območnega policijskega sindikata Postojna Jure Ocepek.

Policisti iz Postaje prometne policije Koper so sestavili seznam, na katerega so uvrstili tiste, ki so izrazili željo po delu pri avtocestni policiji. "Sami sicer ne vemo, kdaj se bo avtocestna policija ustanovila, vendar naj bi se to zgodilo v nekem doglednem času. Policiste, ki so izrazili željo, naj bi avtomatično premestili v avtocestno policijo, saj ti prihajajo predvsem z območja Notranjske in Krasa," je še povedal.

Po njegovem mnenju bi morala biti to tudi neka prednost za državo, saj bi bili tako potni stroški nižji kot sicer.

Tega predloga Policijskega sindikata na ministrstvu sicer še niso obravnavali. "To so naše želje, ki jih bomo posredovali našim nadrejenim. Zato upamo, da se bo avtocestna policija čim prej ustanovila."

Prostore prometne policije v Postojni si je konec leta ogledal tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Od ustanovitve leta 1947 je bilo na Postaji prometne policije Postojna med 23 in 36 prometnikov. Pokrivali se je avtocesto, magistralno cesto proti Jelšanam in ostale ceste po osem do 24 ur na dan, odvisno od problematike in prometnih nesreč.

Njen teritorij kontrole prometa je bil zelo velik, saj je, kot so pripovedovali prvi prometniki, ta segal vse do Bovca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .01. 2021 ob  18: 25
nepreklicno odstopljeni na delu