NA POMOČ PRIHAJA TRGOVINSKA ZBORNICA: V teh krajih so že določeni termini za brezplačno testiranje zaposlenih v panogi

Slovenija

Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) bo v sodelovanju z ministrstvom za zdravje in izvajalci v sredo pričela z organizacijo brezplačnih testiranj za zaposlene v trgovinski dejavnosti. S tem želi številne trgovske subjekte razbremeniti nalog, ki so povezane z organizacijo testiranj za njihove zaposlene, so sporočili iz TZS.

Vladni odlok o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom določa, da je prodajanje blaga potrošnikom dovoljeno le pod pogojem, da so zaposleni enkrat tedensko testirani na okužbo z novim koronavirusom. Doslej so trgovci testiranja za svoje zaposlene organizirali sami, sedaj pa jim panožna zbornica prihaja na pomoč.

Brezplačna testiranja za zaposlene v trgovini bodo potekala v različnih krajih po vsej Sloveniji, zaenkrat so termini že določeni za Ljubljano, Celje, Maribor, Kranj, Trbovlje, Krško, Kočevje in Postojno. Glede na potrebe trgovcev pripravljajo testiranja še na nekaterih drugih lokacijah.

Zaradi lažje in učinkovite organizacije testiranj trgovce na zbornici prosijo, da jim prijave zaposlenih za posamezno lokacijo in termin posredujejo na elektronski naslov info@tzslo.si. Prijave zbirajo do zasedbe predvidenega števila (največ 150 do 200 udeležencev na dan), pri čemer bodo prijavljeni en dan pred testiranjem seznanjeni s predvideno uro testiranja.

V primeru prejetega večjega števila prijav za posamezno lokacijo bodo podjetja pravočasno seznanjena o novem terminu testiranja. Več o terminih in lokacijah testiranja za zaposlene v trgovinski dejavnosti objavljajo tudi na spletni zbornični strani www.tzslo.si, so še zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija