NA OKOLJU ODGOVARJAJO ZGROŽENI DOMAČINKI: "Ne le Piran, cela občina si zasluži biti vedno čista"

Piran

Ta teden smo poročali o domačinki, ki je opozorila na onesnaženje piranskih ulic. Pri tem se je spraševala: "A sedaj, ko je konec sezone, si pa Piran ne zasluži biti čist?" Na Okolje Piran je vložila pritožbo, ker ji je "dovolj že en teden gledati mladega fanta po Piranu, ki ne dela nič". Kaj na njene očitke pravijo v javnem podjetju?

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili očitke domačinke zoper Okolje Piran, češ da so piranske ulice zelo onesnažene, da je zelo veliko pasjih iztrebkov, pa tudi, da zaposleni Okolja Piran "ne delajo nič". Kot so potrdili v javnem podjetju, je domačinka res vložila pritožbo zaradi tega, prejeli pa so jo preko zasebnega sporočila na Facebook strani Okolja Piran.

V Okolju Piran so zanikali, da bi bilo mesto umazano, saj čiščenje izvajajo vsakodnevno. "V zadnjem tednu so kontrolorji Javnega podjetja Okolje Piran in inšpektorji opravili tri skupne nadzore čistoče mestnega jedra, v katerih je bilo ugotovljeno manjše število nepravilno odloženih kosovnih odpadkov kot v turistični sezoni in manj nepravilno odloženih vrečk z odpadki na ulice izven urnika. Tudi današnji (petek, 1. oktober, op. a.) ogled mesta je pokazal, da so ulice čiste," zatrjujejo.

Kot dodajajo, ulice čistijo vsakodnevno od 5. ure zjutraj do 20. ure zvečer, pri tem pa nadzor nad delom izvajata kontrolor ravnanja z odpadki in strokovni sodelavec za reklamacije in nadzor: "V primeru onesnaženja javnih površin izven navedenega urnika izvajalec čiščenja na naš poziv počisti javno površino. Enako stori tudi po naročilu centra za obveščanje, policije ali poveljstva civilne zaščite."

Na očitke domačinke odgovarjajo, da kljub prizadevanjem za odličnost njihovega servisa, popolne urejenosti ne morejo zagotoviti brez sodelovanja občanov. "Vsa njihova opozorila sprejemamo kot dobronamerna in jih rešujemo na konstruktiven način, saj želimo zadovoljiti njihove potrebe in pričakovanja," odgovarjajo v javnem podjetju, kjer so komentirali tudi navedbe domačinke, če si Piran po koncu turistične sezone "ne zasluži biti čist".

"Ne le Piran, cela občina si zasluži biti vedno čista, za kar tudi redno skrbimo," pravijo. Zanimalo pa nas je tudi, ali ulice po koncu turistične sezone čistijo manj pogosto, a kot pojasnjujejo na Okolju Piran, so v mesecu septembru čiščenje izvajali po enakem programu kot med poletno sezono, "saj nam je čistoča kraja ter s tem povezano zadovoljstvo občanov pomembno skozi vse leto".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  03 .10. 2021 ob  17: 42
Piran je umazan s prihodom novega direktorja.
Potrojili so se samo prihodki kooperantov.
Lahko smo si ogledali tisto čiščenje odpadnega olja. Strokovnjaki so interventno še veliko bolj popacali kamnite plošče in jih je potrebno zamenjati.
Itd...
I know |  03 .10. 2021 ob  08: 57
Bo kar držala navedba gospe, da je Piran umazan. Un stronzo sopra un altro.
Kako se čisti in kako mora izgledati, naj si gre GGM pogledat preko občinske meje.
Recimo v Izolo.
20 let tihozitja |  02 .10. 2021 ob  13: 13
15
To je never ending bitka
Se pocisti opet userejo,se pocisti opet userejo,se pocisti opet userejo....