NA OBALO PRIHAJATA VRHUNSKA KITARISTA: V Piranu bo jutri odmevala edinstvena mešanica ritmov (VIDEO)

Piran

Na Obalo prihajata mednarodno priznana kitarista Srđan Bulatović in Darko Nikčević, ki sta znana po izredno virtuoznih in razburljivih nastopih. V sklopu 40. Piranskih glasbenih večerov bosta občinstvo navduševala jutri v Piranu.Mednarodno priznana kitarista iz Črne gore Srđan Bulatović in Darko Nikčević se ponašata z dvema zelo uspešnima koncertoma v eni najbolj prestižnih koncertnih dvoran Carnegie hall v New Yorku. Občinstvo navdušujeta z edinstveno mešanico balkanskih nepravilnih ritmov in mnogih drugih vplivov, v kateri združujeta lepoto mediteranskih in orientalskih skrivnosti.

Kitarski duo, ki je do sedaj izdal sedem zgoščenk, nastopa že več kot 25 let tako za domače kot mednarodno občinstvo. Širom sveta Bulatović in Nikčević predstavljata klasične pesmi v jeziku klasične in flamenko kitare. Medtem ko prehajata v karakterjih, stilih in tehnikah, ritmih in tempih, se v njunih delih vedno prepletajo črnogorska tradicionalna glasba, filmski zvočni zapisi in popularna sodobna gibanja.

Publiko sta s svojo glasbo navduševala v ZDA, Rusiji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji, Franciji, Združenih arabskih emiratih, Belgiji, Nizozemski, Grčiji, Madžarski, Srbiji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Albaniji, tokrat pa bosta svoje kitarske ritme ponovno prinesla tudi v Slovenijo.

Mednarodno priznana kitarista bosta namreč nastopila v sklopu mednarodnega komornega festivala Piranski glasbeni večeri. Zvoki kitar bodo odmevali jutri, 12. julija, ob 21. uri v Križnem hodniku Minoritskega samostana sv. Frančiška Asiškega v Piranu.

Več o programu in nastopajočih najdete na spletni strani Avditorija Portorož.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.