NA OBALI ZA ZDAJ 55 UPRAVIČENCEV DO BREZPLAČNIH VARČEVALNIH NAPRAV: Največ izmed njih v Izoli; še je čas za prijavo!

Koper

Poročali smo že o brezplačnih napravah za varčevanje z energijo in vodo, ki so namenjene prejemnikom socialne pomoči v vseh štirih obalnih občinah. Naprave pripadajo tudi tistim, ki imajo mesečno do največ 400 evrov prihodkov. Kot so nam sporočili iz društva Focus, so po naši objavi prejeli kar nekaj novih prijav.

"Interes je sicer izkazalo precejšnje število gospodinjstev, vendar s projektom želimo pomagati predvsem gospodinjstvom z nižjimi prihodki, zato niso vsa gospodinjstva upravičena do brezplačnega paketa naprav za varčevanje z energijo in vodo," nam je nadalje pojasnil dr. Tomislav Tkalec

Trenutno imajo 55 prijav upravičenih gospodinjstev. Največ, 28 prijav, je v občini Izola, sledi Koper z 22 prijavami, Piran s šestimi prijavami ter Ankaran z eno prijavo.

V sklopu tega nudijo tudi brezplačni obisk energetskega svetovalca na domu. Z izvedbo obiskov so pričeli pred kratkim, tako da so zaenkrat energetski svetovalci in svetovalke obiskali približno polovico prijavljenih gospodinjstev, tj. 25. Od tega štiri v koprski občini, pet v občini Piran ter 14 v občini Izola. Z obiski nadaljujejo ta teden ter potem po novem letu.

Brezplačen obisk in paket naprav bodo prejeli vsi, ki izpolnjujejo pogoj glede višine prihodkov v gospodinjstvu, do sedaj torej 55.

Prijavite se čimprej!

V sklopu evropskega projekta EmpowerMed bodo obiskali 200 gospodinjstev. "Glede na povečano število prijav v zadnjih dveh tednih svetujemo, da se gospodinjstva prijavijo čimprej," so še dodali.

Kot pojasnjujejo, je višanje cen energije povzročilo povečano zanimanje za razne oblike ukrepov in pomoči pri varčevanju z energijo. Z brezplačnim obiskom energetskega svetovalca in brezplačnimi napravami za varčevanje z energijo in vodo pa gospodinjstvo v povprečju prihrani več kot 70 evrov na leto.

Prijave za obiske bodo zbirali še v zimskih mesecih ter verjetno v začetku pomladi, vendar zgolj do zapolnitve vseh 200 mest. Prijave zbirajo na e-naslovu info@focus.si, telefonu 059 071 325 ali po pošti (Focus, Trubarjeva 50, Ljubljana).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija