NA MINISTRSTVIH ŠE ZADNJE PRIMOPREDAJE POSLOV: Zdravstveni minister Bešič Loredan bo predstavil ožjo ekipo

Slovenija

DZ je v sredo potrdil ministrsko ekipo nove vlade, v četrtek pa je večina novih ministrov že prevzela posle od svojih predhodnikov. Danes bo primopredaja poslov potekala še na ministrstvu za pravosodje in vladnem uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu. Zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan pa bo predstavil svojo ožjo ekipo in načrt dela.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Ob 11. uri se bo tako začela primopredaja med dosedanjim ministrom za pravosodje Marjanom Dikaučičem in novo ministrico Dominko Švarc Pipan.

Istočasno bosta posle predala nekdanja ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch in nov minister Matej Arčon. Primopredaje se bosta udeležila tudi nova državna sekretarka Vesna Humar in dosedanji državni sekretar Dejan Valentinčič.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je posle od svojega predhodnika Janeza Poklukarja prevzel že v četrtek, pa bo danes na novinarski konferenci skupaj s svojima svetovalcema Tjašo Vidic in Alešem Šabedrom predstavil načrt dela in ožjo ekipo, ki z njim prihaja na ministrstvo za zdravje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija