NA MARKOVCU BI ZGRADILI NOVO PARKIRNO HIŠO IN DOGRADILI STARO: "Ljudem želimo olajšati stres iskanja parkirnega mesta" (FOTO)

Koper

Stranka slovenske Istre Oljka je na zadnji seji občinskega sveta Mestne občine Koper predlagala več pobud. Dve sta usmerjeni v zagotovitev dodatnih parkirnih mest in s tem vsaj delno odpravo parkirne problematike na območju Markovca. 

"Kljub nekaterim ukrepom v preteklosti, se v naselju Beblerjeva ulica, Kozlovičeva ulica in Bernetičeva ulica parkirna problematika ni dokončno odpravila," navajajo v Oljki – Stranki slovenske Istre.

Zato predlagajo, da se garažno hišo na Beblerjevi ulici dogradi tako, da se prvo etažo z gradnjo razširi za eno dodatno vrsto parkirnih mest ter celotno pritlično površino nadzida z drugo etažo. S tovrstnim ukrepom bi se po njihovih besedah pridobilo več kot 100 prepotrebnih dodatnih parkirnih mest.

"Za ta predlog smo se odločili, ker je na tem območju po 18. uri zvečer dejansko težko dobiti parkirno mesto, je preveč vozil," nam je pojasnil Patrik Peroša, generalni sekretar Oljke. 

"Ideja je bila, da se čim manj posega v prostor. Če bi se obstoječo manjšo garažno hišo samo malo razširilo, bi dobili ravno toliko parkirnih mest, da bi bilo dovolj za zadovoljitev teh dodatnih potreb," razlaga.

Patrik Peroša

Predlagajo tudi izgradnjo nove garažne hiše

Izgradnjo nove garažne hiše pa predlagajo oziroma predvidevajo tudi na območju Kvedrove ceste, Ceste na Markovec in Benčičeve ulice, kjer prav tako že vrsto let primanjkuje parkirnih površin. "Podajamo pobudo, da se na parc. št. 646/4 k.o. Semedela zgradi garažna hiša za osebna vozila ter s poslovnim prostorom, ki bi se namenil manjši trgovini z živili. Parcela ima že ustanovljeno 99-letno stavbno pravico za tovrstni namen izgradnje parkirišča," so zapisali.

Kot nam je pojasnil Peroša, je o tem govora že vrsto let, občina pa je že pred leti pridobila stavbno pravico za izgradnjo garažne hiše. "Mi smo zgolj obudili, da naj se s tem začne, ker dejansko na severnem delu Markovca res primanjkuje parkirnih mest, a se ni na tem območju glede tega nič naredilo."

"Gremo v smer, da ljudem olajšamo ta stres, da ko pridejo domov ne rabijo iskati parkirišča. Obe pobudi sta, da se gre v vertikalo, ker je zemljišče preveč dragoceno, da bi vanj posegali. Seveda so na Markovcu tudi druga območja potrebna parkirišč, ampak zaenkrat smo identificirali ta dva," je še dodal Peroša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  06 .05. 2021 ob  00: 42
Na našem dvorišču imamo garažo za 2 avtomobila, 3. in 4. avtomobil pa sta zunaj, ker ni prostora. Bi mogoče občina tudi nam dogradila garažo, saj smo tudi mi prav tako občani in prispevamo v proračun občine - verjetno več kot povprečen prebivalec markovca.
forešter4 |  05 .05. 2021 ob  14: 05
kaj pa na cestri na markovec 1 do 4 ? kjer se bo ukinilo makadamsko parkirišče na hidri ker bo dom za upokojence ob badaševici ? tista ulica je popolnoma zapuščena, napačno postavlajna razvetljava, razsul od smeti, kličem na krajevno skupnost olmo nič ne jeavijo ne nič se ŽALOSTNO!
samo gor na griči se dela nekaj, spodaj tu pa nič, vse tiste na črno postavljene nadstrešlke bi podrl ker so totalna cigajnarrija !!

KS OLMO ZBUDI SE!!!zapelji se proti paštarni prvo križišče levo do ZD prisoje ene parkat !!!
Prognostik |  05 .05. 2021 ob  12: 36
Pri šoli AU je plačljivo parkirišče, ki ga učiteljice ne koristijo, raje parkirajo pri blokih VP 18 in 16.
Jaz pa (in še enih par možev, iz teh blokov), ko pridemo iz šihta ob 22:00 in kasneje, nimamo kje parkirat, razen pri šoli. Zato pa moramo ob 7ih zjutraj skakat nenaspani iz postelj, tečt preparkirat avte in tekmovat s temi učitlcami, ter starši z otroci, da dobim plac pred lastnim blokom. Norišnica vam povem. In kako so samo nesramne te tete iz vrtca, kako odbrusijo če kaj rečeš proti, a lepo jim piše na prometnem znaku: dovoljeno samo za stanovalce!