NA LUFTHANSI ŽELIJO SPODBUDITI POTOVANJA: Potniki se bodo lahko brezplačno testirali na letališču

Svet

V nemškem letalskem prevozniku Lufthansa so kupili 250.000 hitrih testov za novi koronavirus, s čimer želijo spodbuditi potovanja. Najprej bodo nov ukrep testirali na notranjih letih.

Vsi potniki bodo podvrženi brezplačnemu testiranju s hitrimi antigenskimi testi, ki rezultat pokažejo znotraj ene ure, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Tisti, ki testa ne bodo želeli opraviti na letališču, bodo lahko predložili potrdilo o negativnem testu, ki pa ne bo smelo biti starejši od 48 ur.

S tem želijo v nemškem prevozniku spodbuditi potovanja, ki so ob izbruhu pandemije pandemije covida-19 skoraj popolnoma zastala. Prvič so hitre antigenske teste uporabili prejšnji teden na letu med Münchnom in Hamburgom.

Kot so pojasnili v prevozniku, so v prvi fazi kupili 250.000 testov, če se ukrep izkaže za uspešnega, se v Lufthansi nadejajo, da bodo z njihovo pomočjo spodbudili tudi potovanja v tujino.

307.000-KRAT HVALA! Regional je najbolj bran regionalni portal v Sloveniji in primorski medij z največjim dosegom v državi

Po podatkih merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS), sindicirane raziskave neprofitnega značaja, ki poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), je v obdobju od 1. oktobra 2020 do 31. oktobra 2020 Regional bralo kar 307.306 oseb.

Hitre teste sicer že uporablja prevoznik Austrian, ki je del Lufthansine skupine, in sicer na letih med Berlinom in Dunajem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija