NA KRASU ZAGORELO ŠE TAM, KJER DOSLEJ NI: V akciji skoraj 200 gasilcev in dva helikopterja (FOTO)

Kronika

Tudi minula noč za gasilce na Krasu ni bila mirna. Poleg tega, da so pojavljala manjša žarišča na dosedanjem požarišču, je ponoči zagorelo še nad vasjo Šibelji v občini Komen, na hribu Veliki Ovčjak. Požar se ob močni burji širi proti Trstelju oz. Železnim vratom. Zjutraj pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom.

Kot so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko je ob približno 1. uri zagorelo še nad vasjo Šibelji v občini Komen. Gre za območje na drugi strani Trstelja, kjer doslej ni gorelo, je povedal poveljnik kraške gasilske zveze Peter Jerina

Zagorelo je na hribu Veliki Ovčjak, ob vetru pa se ogenj širi proti Trstelju oziroma predelu Železnih vrat. 

????Izbruh novega požara v občini Komen???? Okoli 1. ure ponoči je izbruhnil nov požar na hribu Veliki Ovčjak, ki se ob vetru...

Objavil/a Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje dne Torek, 26. julij 2022

Po poročanju dosedanjega vodje intervencije Blaža Rogelja iz PGD Komen je na terenu že več kot 180 gasilcev s 60 vozili iz Kraške gasilske zveze, GZ Ilirska Bistrica, GZ Postojna, GZ Vipava, GZ Ajdovščina in Goriške gasilske zveze.

Območje je s termo kamero že preletel policijski helikopter, zdaj pa sta v zraku tudi že dva helikopterja za gašenje iz zraka.

Nekaj po 5. uri pa so gasilci zaznali aktivnejše žarišče tudi nad Mirnom, je povedal nočni vodja intervencije Uroš Kemper. Na to območje so usmerili vse enote, ki so bile ponoči na terenu in nadzirale veliko požarišče.

Ponoči je sicer na požarišču ostalo 58 gasilcev, v torek pa se je z ognjem bojevalo 143 gasilcev s pomočjo 44 gasilskih vozil. Na različnih krajih so se še vedno pojavljala posamezna majhna žarišča, gasilci pa so bili zaradi pomanjkanja dežja in kasneje sonca in predvsem vetra v nenehni pripravljenosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija