NA KORONAVIRUS POZITIVNI DVE UČITELJICI IZ PIVKE: Možnost za okužbo otrok naj bi bila zelo majhna

Slovenija

Med prostovoljci rdečega križa, za katere je bilo v soboto potrjeno, da so okuženi z novim virusom, sta bili tudi dve učiteljici pivške osnovne šole, so na svoji Facebook strani objavili v regijskem štabu civilne zaščite za Notranjsko.

Prav zaradi številnih klicev zaskrbljenih staršev je regijski štab za 12. uro sklical izjavo za javnost v Postojni.

Informacije o okuženih prostovoljcih rdečega križa so v medije prišle, potem ko je regijski štab civilne zaščite za Notranjsko sporočil, da so v Zdravstvenem domu Postojna potrdili, da je šest okuženih med prostovoljci Rdečega križa Postojna-Pivka. Dva od njih sta konec prejšnjega tedna merila vročino voznikom na mejnih prehodih Fernetiči in Krvavi potok. Takrat še nista kazala simptomov in sta nosila zaščitno opremo.

Rizičnih stikov iz šole ni bilo O okužbi dveh zaposlenih na pivški osnovni šoli je epidemiolog Boris Kopilovič ocenil,...

Objavil/a Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko dne Torek, 17. marec 2020

Poveljnik civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk je v ponedeljek za Televizijo Slovenija povedal, da so vsi prostovoljci in drugi pripadniki Rdečega križa Slovenije, ki so delali na mejnem prehodu Fernetiči in Krvavi potok, nosili popolno zdravstveno opremo in da ni prišlo niti do enega stika kože na kožo.

Generalna sekretarka rdečega križa Cvetka Tomin je sicer v ponedeljek zagotovila, da so njihovi prostovoljci, ki pomagajo pri omejevanju epidemije koronavirusa, opremljeni z ustrezno zaščitno opremo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija