NA KOPRSKEM SODIŠČU ZA UMOR V KOBJEGLAVI PRIČALA PREISKOVALKA: Je bila na kraju prisotna tretja oseba?

Kronika

Na sojenju zaradi umora v Kobjeglavi je v torek na okrožnem sodišču v Kopru pričala preiskovalka Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kot danes še poročajo Primorske novice, je povedala, da so na nožu, s katerim je bila žrtev zabodena, vžigalniku in okenski kljuki v kopalnici našli sledi obdolženega Adriana Petelina.

Laboratorij je dobil v pregled predmete, ki so jih kriminalisti našli aprila 2022 blizu trupla umorjenega Darja Grmeka v njegovi hiši v Kobjeglavi. Posebej so se posvetili nožu, s katerim je bila žrtev večkrat zabodena. Med drugim so preučili še kljuke dvoriščnih in vhodnih vrat, več kot deset cigaretnih ogorkov, nekaj vžigalnikov in brise z električnih stikal na stenah. Preučili so tudi obdolženčeva oblačila.

Po besedah molekularne biologinje iz forenzičnega laboratorija so z veliko verjetnostjo, ki že meji na gotovost, našli sledi DNK osumljenca na vžigalniku, ročaju noža in okenski kljuki v kopalnici. Kot je še pojasnila, je morala oseba trdno držati ročaj noža, da je na njem ostala tako dobra sled, poročajo Primorske novice.

Poleg krvi Grmeka in Petelinovih sledi so na nožu našli še nekaj, kar bi lahko bile sledi tretjega moškega, a je to statistično zelo malo verjetno. Sledi na kljuki okna v kopalnici se skladajo z domnevo tožilstva, da naj bi Petelin po dejanju pustil vhodna vrata zaklenjena in zbežal skozi okno kopalnice.

Na vprašanje Petelinove zagovornice, katere sledi so našli na listku z imenom Adriano Petelin in številko njegovega bančnega računa, ki so ga našli ob truplu, pa je preiskovalka forenzičnega laboratorija pojasnila, da je listek zagotovo pred smrtjo držal v rokah Grmek, na njem pa so bile tudi sledi Klavdija B., ki je tudi priča v tem postopku.

Po bioloških sledeh na dveh cigaretnih ogorkih, na zunanji kljuki vhodnih in kljuki dvoriščnih vrat so kriminalisti sprva kot osumljenca identificirali Cristiana C. iz Devina, ki je hodil h Grmeku kupovat marihuano in je skupaj z Dejanom D. prvi našel mrtvega preprodajalca. Naknadno najden Petelinov DNK pa je spremenil tarčo kriminalistične preiskave, še pišejo Primorske novice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija